3
Fudbal

FOTO: fifa.com

ONI NISU ORLIĆI, ONI SU CAREVI: Srbija izbacila i SAD nakon penal drame i otišla u polufinale SP!

Objavljeno: 14.06.15 u 09:27

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale U20 Svetskog prvenstva u Novom zelandu pošto je posle nakon osam serija penala, rezultatom 6:5!

Kakva drama u Novom Zelandu. Kakav fudbalski meč, kakvih 120 minuta fudbala… Izabranici Veljka Paunovića pokazali su da igrači iz male zemlje imaju srce veliko poput Himalaja.

Stvarali su naši igrači prilike, imali šansu da reše meč u regularnom delu, ali je centafor Partizana Ivan Šaponjić uspeo ono što se ne da uspeti: promašio je gol skoro sa gol linije.

Meč je potom otišao u produžetak. Oba tima imali su svojih šansi, utakmica je bila prepuna tempa, u ostalom tako i dolikuje bespoštednoj četvrtfinalnoj seriji.

Na kraju, ni posle 120 minuta meča nije bilo pobednika, rezultat je ostao 0:0. Pitao je tada selektor Veljko Paunović svoje igrače ko želi da šutira penal. Ruke su podigli čak i članovi stručnog štaba i lekari, a ne samo igrači.

I onda, penal lutrija za istoriju, za anale i za srčani udar. Tri puta su naši reprezentativci imali šansu da reše meč, ali su redom svoje prilike kockali golman Rajković i Veljković.

Na kraju,  Maksimović je stavio loptu na belu tačku, pošto je treću šansu za prolaz Srbiji doneo baš golman Zvezde koji je odbraio šut Rekveju.

Sve ostalo je istorija. Sve ostalo nije ni važno… Ostale su samo reči Miroslava Ilića: „Ali metar moga sela, Amerika cela“…

0
0

3 Komentara

  1. Браво омладинци. Покажите народу да рачуна на Вас а да избаци са сцене ове старије који се чувају за пензију.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter