3
Fudbal

FOTO: Twitter/Printscreen

KOMŠIJE U OZBILJNOM PROBLEMU: Predsednica Hrvatske osuđuje pojavu kukastog krsta

Objavljeno: 13.06.15 u 12:38

Kancelarija predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona „Poljud“ koji je uočen tokom fudbalske utakmice između Hrvatske i Italije, upozorivši da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji žele da je ocrne, prenela je agencija Hina.

Zloglasni kukasti krst, simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiiona „Poljud“, uoči utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Hrvatske i Italije, koji je završen remijem – 1:1.

– Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Split – saopštila je kancelarija predsednice Grabar Kitarović.

Kako je istaknuto, „Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski fudbal, nego i hrvatsku državu“.

Grabar Kitarović je ocenila da je tim činom nanesena nemerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svetu. Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na kraj.

– Tražim ažurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja – navela je predsednica Hrvatske u saopštenju.

Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su pre utakmice na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog krsta.

0
0

3 Komentara

  1. Bez obzira na navodne osude koje se cuju i koje ce se cuti od hrvatskih politicara,siguran sam da im EU,FIFA kao iUEFA ne moze nista, odnosno da ce im i ovog puta biti oprosteno i zaboravljeno. Na kraju krajeva Hrvatska je clanica EU kao sto je i Slovenija gde je takodje vema izrazen nacionalizam i rasizam, ali to su drzave koje su pripadale koalicije ciji se simbol prikazao na stadionu i zato, nijma se sve prasta i unapred se aboliraju od bilo kakve odgovornosti.Da se kojim slucajem to dogodilo u Srbiji , mislim da bi nas ponovo bombardovali nasi prijatelji iz EU u ciji zagrljaj hitamo. Setimo se reakcije Hrvata na opravdanu rehabilitaciju Draze Mihailovica kao i rezolucije pred evropskim parlamentom u vezi Seselja. Za zapad imam samo jednu poruku ,TRAZILI STE GLEDAJ TE I TO CE TE IMATI USVOJOJ KUCI

    0
    0
    Odgovori
  2. Bez obzira na navodne osude koje se cuju i koje ce se cuti od hrvatskih politicara,siguran sam da im EU,FIFA kao iUEFA ne moze nista, odnosno da ce im i ovog puta biti oprosteno i zaboravljeno. Na kraju krajeva Hrvatska je clanica EU kao sto je i Slovenija gde je takodje vema izrazen nacionalizam i rasizam, ali to su katolicke drzave i njma se sve prasta i unapred aboliraju od bilo kakve odgovornosti.Da sekojim slucajem to dogodilo u Srbiji , mislim da bi nas ponovo bombardovali nasi prijatelji iz EU u ciji zagrljaj hitamo. Setimo se reakcije Hrvata na opravdanu rehabilitaciju Draze Mihailovica kao i rezolucije pred evropskim parlamentom. Za zapad imam samo jednu poruku ,TRAZILI STE GLEDAJ TE I TO CE TE IMATI USVOJOJ KUCI

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne treba sad sve Hrvate staviti pod istu kapu i reci da su svi „fasisti“ al da fasizam raste u Hrvatskoj to je evidentno i u buducnosti ce biti sve veci problem ako to ne saseku vlasti u Hrvatskoj! Samo da mi naucimo na njihovim greskama jer i kod nas moze da osvane nesto „cetnicko“ ili „komunisticko“ i ako se to ne moze porediti sa ovim(kukasti krst-Svastika) al mozemo da dobijemo po „usima“ kao sto ce oni da dobiju sad zbog ovoga!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter