1
Domaći fudbal

KAO IZ SNA: Barselona i Real nude dvojicu igrača na pozajmicu Partizanu!

Objavljeno: 13.06.15 u 09:09

Fudbalski klub Partizan, sasvim iznenada, tokom ovog prelaznog roka mogao bi da postane jači za dvojicu mladih igrača, fudbalerima koji su pod ugovorima sa španskim i evropskim gigantima, Real Madridom i Barselonom.

Kako saznaje Sportski žurnal, reč je o dvojici najtalentovanijih igrača Makedonije, rođenim Skopljancima, braći Babunski, Davidu i Dorianu.

David Babunski je stariji, ima 21 godinu i trenutno nastupa za Barselonu B, a ujedno je uredni član Mlade reprezentacije Makedonije, ali od nedavno i A tima. Cena ovog igrača po transfermarketu je 500.000 evra, ali bi u crno-beli dres mogao da dođe kao pozajmlejn igrač.

Njegov rođeni brat, Dorian Babunski, ima tek 18 godina i pod ugovorom je s Real Madridom i igra na poziciji klasične „devetke“. Poput svog starijeg brata, i on je član mlade selekcije Makedonije.

Dorian Babunski Real - David Babunski Barsa

 

Braća Babunski, inače, sinovi su bivšeg reprezentativca SFR Jugoslavije, Bobana Babunskog, nekada stamenog štopera brojnih klubova među kojima su i AEK i Levski.

Upravo ova dvojica Makedonaca, posredstvom svojih menadžera, našli su se u kontaktu sa popresednikom crno-belih. Kako stvari stoje, ova dvojica igrača bi oberučke prihvatili poziv srpskog šampiona i zaigrali bi u Humskoj.

Navodno, menadžer dvojice igrača španskih giganata već je ponudio njihove usluge. I ranije se šuškalo, pre svega po dolasku Roberta Prosinečkog na mesto trenera Zvezde, da bi pojedini talentovni igrači iz Španije mogli u Srbiju.

Ipak, tada je sve ostalo u domenu spekulacija jer sami igrači nisu bili previše zainteresovani za nastupe u Jelen Superligi Srbije.

Kako su braća Babunski poreklom sa ovih prostora, oni bi rado došli u stare krajeve, samo kako bi sakupili prvoligaško iskustvo i kako bi se pojavili na evropskim utakmicama, smatrajući da bi to mogla da im bude sjajna odskočna daska za dalju karijeru.

0
0

1 Komentara

  1. To bi bilo lepo… Mladi fudbaleri koji su iz velikih klubova, pa ako se pokazu mozda i otkupiti ugovore dok jos ne vrede desetine miliona.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter