2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

A SAD ADIO: Srbija se oprostila od Evropskog prvenstva (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 13.06.15 u 22:45

Fudbalska reprezentacija Srbije se najverovatnije oprostila od plasmana na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pošto je u Kopenhagenu poražena od Danske sa 2:0 (1:0).

Zbogom, Francusko! „Orlovi“ su sada gotovo bez ikakve šanse da se plasiraju na EP. Matematički nada još uvek postoji, ali ako se pogleda realno ona je nikakva. Srbija je doživela novi poraz u I grupi kvalifikacija od Danske 2:0, mada ruku na srce „orlovi“ nisu igrali loše, ali nisu uspeli da iskoriste nijednu od nekoliko stopostotnih šansi. Danci su iskoristili dve i golovima Jusufa Poulsena u 13. i Jakuba Poulsena u 87. minutu zabeležili tri boda koja ih sada sigurno vode bar u baraž za Evro.

Domaćin je poveo već u 13. minutu, kada je Bentner uposlio Jusufa Poulsena, a ovaj šutirao precizno sa 16 metara i savladao večeras sjajnog Vladimira Stojkovića. Danska je mogla do 2:0 u 34. minutu kada je Nastasić skrivio jedanaesterac, ali je šut Agera zaustavio naš čuvar mreže.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U drugom poluvremenu Srbija je igrala na sve ili ništa. Već u 48. minutu Mitrović je šutirao snažno glavom sa pet metara, a golman Danske, sin legendarnog Pitera, Kasper Šmajhel uz pomoć prečke odbranio. Ljajić je opasno šutirao u 58. minutu, ali je Šmajhel ponovo bio na mestu.

Konačnih 2:0 Danska je postavila u 87. minutu. Pogrešio je Fejsa, Jakub Polsen je vukao loptu desetak metara, potom šutirao i savladao Stojkovića.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Danska tri kola pre kraja kvalifikacija sada ima deset osvojenih bodova i nalazi se na drugom mestu, dok je Srbija četvrta sa svega jednim bodom. „Orlovi“ bi mogli do baraža samo u slučaju da Albanija izgubi tri od poslednja četiri meča (uključujući i nas u Tirani), a Srbija dobije sve. Takođe, i ako sud u Lozani vrati Srbiji tri oduzeta boda protiv Albanije u Beogradu, što je u domenu „naučnefantastike“.

Danska – Srbija 2:0 (1:0)
(Jusuf Poulsen 13, Jakob Poulsen 87)

Stadion: Parken Sudija: Bjorn Kujpers

Danska: Šmajhel, Kjaer, Ager, Jakobsen, S. Poulsen, Kvist, Eriksen, Hojbjerg, Kron-Deli (od 61. Jakob Poulsen), Bendtner, Jusuf Poulsen (od 73. Vibe)
Srbija: Stojković, Nastasić, Ivanović, Kolarov, Maksimović, Tošić (od 65. Kostić), Matić, Fejsa, Marković, Ljajić, Mitrović

0
0

2 Komentara

  1. odavno kazem da treba ignorisati srpski fudbal sve do onog momenta dok se ne dozovu pameti, ovo se odnosi na sve nivoe.

    0
    0
    Odgovori
  2. Naravno jos jedom “ sve pohvale ,, za nase momke pokazali su kako igraju za klub a kako za reprezentaciju sinisa mihajlovic nije bio dobar za selektora pa su ga smenili posle covek razvalio u samdoriji preuzeo milan a srbija iz 5 utakmica ima 1 bod jos jednom svaka cast

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter