1
Fudbal

Foto: FSS

ZBOG NJIH ĆE SRBIJA BITI BUDNA: ‘Orlići’ pišu istoriju, pada Mađarska!

Objavljeno: 09.06.15 u 18:43

‘Orlići’ u sredu u 06.00 ujutru po našem vremenu igraju meč osmine finala protiv Mađarske, na Svetskom prvenstvu na Novom Zelendu, za igrače do 20 godina. Naši mladi fudbaleru su oduševili naciju, pa nema sumnje da će većina ustati, ili neće ni spavati, ne bi li gledala izabranike Veljka Paunovića na delu.

Srbija će u duelu sa komšijama biti oslabljena za Sergeja Milinković-Savića, a šansu će dobiti neko od momaka sa manjom minutažom. U opciji su Marko Grujić i Filip Janković.

 Fudbaler Crvene zvezde, Marko Grujić u svakoj utakmici na Novom Zelandu, ulazio je sa klupe, pa će možda baš on biti i tajni adut, kojim Veljko Paunović namerava da dotuče protivnika.

– Odlično smo motivisani za utakmicu, radujemo se što ćemo igrati u osmini finala jednog ovakvog takmičenja, a ko će istrčati na teren najmanje je bitno. Pokazali smo svetu da Srbija ume da igra vrhunski fudbal, a sada imamo i obavezu više, jer se od nas očekuje dosta. Ne smemo da upadnemo u euforiju, jedna utakmica je uvek neizvesna i teška, greške se teško ispravljaju… Verujem da ćemo pobediti Mađarsku i posle toga je sve moguće – realan je kao i uvek Marko Grujić.

Dan uoči utakmice, „Orlići“ su u sjajnoj atmosferi odradili predviđeni trening na terenima „Logan“ parka, dok su Mađari u isto vreme isprobavali travu „Otago“ stadiona u Danejdinu, gde se srpski dečaci već osećaju kao domaćini.

Velika većina navijača u ovom malom, simpatičnom gradiću na Jugu Novog Zelanda, zdušno će navijati za Srbiju, jer je naša delegacija za protekle dve nedelje stekla nepodeljene simpatije lokalne javnosti i predstavila se na najbolji mogući način.

Preostalo je još samo da se od građana Danejdina rastanu i sa još jednom pobedom, onom najvažnijom, u osmini finala U-20 Prvenstva sveta protiv Mađarske. Neka bude u stilu one pesme iz svlačionice…

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter