1
Evropske lige

SKICE NOVOG REALA: Benitez pravi radikalne promene – menja pozicije Ronaldu i Bejlu!? (FOTO)

Objavljeno: 09.06.15 u 15:50

Nakon što je Barselona ponovila istorijsku sezonu iz 2009. godine i osvojila “tripletu“, madridski mediji bruje o “nekom novom Real Madridu“ i radikalnim promenama Rafaela Beniteza. 

Kako prenosi Marka, već se naziru prve promene koje će uvesti novi trener Rafael Benitez – a najveća među njima mogla bi da bude – zamena strane Geretu Bejlu, i promena formacije u 4-2-3-1. 

U centru pažnje novog Real Madrida biće po svemu sudeći novi trio – Ronaldo-Bejl-Rodrigez. Mediji sve više bruje o mogućnosti odlaska Karima Benzeme, a u tom slučaju njegovo mesto “devetke“ zauzeće upravo Ronaldo. Mada mediji takođe spekulišu o mogućnosti da Serhio Aguero pojača Real Madrid za 90 miliona evra.

Takva rokada oslobodila bi levu stranu za Gereta Bejla, koji navodno nije zadovoljan što igra kraj desne aut linije. 

Real 4-2-3-1

Kolumbijac Džejms Rodrigez trebalo bi da bude pravi adut Rafe Beniteza. Navodno, njegova primarna pozicija biće “desetka“ u formaciji 4-2-3-1, ali će po potrebi igrati i po desnom boku u defanzivnijoj ulozi – 4-4-2, ali sa potpunom slobodom da ulazi u sredinu, a desni bok ostavi ultra ofanzivnom beku Danilu.

Madridski mediji veruju da će se igra Reala mnogo više vrteti upravo oko Rodrigeza. Kolumbijac je posle Tonija Krosa, procentualno pretrčao najviše kilometara, a Benitez veruje da svojim karakteristikama može da još više utiče na bržu i efikasniju igru Real Madrida.  

Real 4-4-2

Na golu je, za sada, siguran Iker Kasiljas, mada će gotovo sigurno David de Hea pojačati Real. Na desnom beku konkurisaće Dani Karvahal i novajlija iz Porta Danilo. Na štoperskim pozicijama tu su Serhio Ramos, Pepe i Rafael Varan, a na levom boku Marselo i Koentrao, koji bi takođe mogao da ode. 

Pozicije centralnih veznih igrača zacementirane su za Krosa i Modrića, dok će u ofanzivnom delu sredine terena konkurisati Rodrigez i Isko. 

Osim Serhija Aguera i Davida de Hee, za sada se ne spominje nijedno veliko ime kao potencijalno pojačanje Real Madrida. 

U svakom slučaju, i ovo leto će sigurno biti zanimljivo na “Santjago Bernabeu“, a ovo su još uvek samo skice nekog novog Real Madrida.

0
0

1 Komentara

  1. Dzaba ima,sije i Barsa na svakom planu!U poslednjih 9 godina Barsa osvojila 4 LS a Real u tom periodu 1 Primeru ….pametnom dosta!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter