0
Fudbal

FOTO: mundodeportivo.es/MANEL MONTILLA

DAN POSLE PROSLAVE, U BARSI PAO PRVI POTPIS: Nije mi problem da ne igram do januara!

Objavljeno: 08.06.15 u 15:21

Fudbalski klub Barselona samo dan nakon proslave “triplete“, predstavila je prvo pojačanje za narednu sezonu – desnog beka Aleksa Vidala, koji je stigao iz Sevilja za sumu od 18 miliona evra.  

Vidal je danas prošao medicinske preglede nakon čega je potpisao ugovor na pet godina, do juna 2020. Vrednost transfera mogla bi da ide i do 18 miliona evra u zavisnosti od bonusa. 

Vidal igra na poziciji desnog beka, ali je u Sevilji često igrao i kao desni vezni igrač, pošto ga krasi ofanzivna igra.

On neće imati pravo nastupa za prvi tim na zvaničnim mečevima do prvog januara 2016. godine, kada Kataloncima ističe zabrana registracije igrača. 

– Nako kćerkinog rođenja, ovo je najvažniji dan u mom životu. Vraćam se u klub koji je bio moja kuća tokom jedne godine, ali se nadam da ću ovaj put ostati duže i ostaviti traga u Barseloni. Nije mi problem što ću na debi čekati do januara, vredno ću raditi sa ekipom da budem spreman do tada – rekao je Vidal koji je u sezoni 2001/2002 nastupao za mlađe kategorije Barselone. 

Njegov dolazak mogao bi da znači i odlazak Danija Alveša, ali Vidal nema ništa protiv da Brazilac ostane na Kamp nou.

– Po mom mišljenju, Dani Alveš je jedan od najboljih, ako ne i najbolji desni bek na svetu. Voleo bih da ostane u klubu, to ne bih shvatio kao otežavajuću okolnost, već veliki izazov. To bi bila prava konkurencija. Mislim da bi za ekipu bilo dobro da ima i mene i njega – rekao Vidal.  

Vidal (25), rođeni je Katalonac, a ovo leto je posebno za njega i zbog činjenice da je po prvi put dobio poziv selektora Visentea del Boskea za utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2016 protiv Belorusije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter