0
Fudbal

FOTO: FSS

POZNAT CEO KOSTUR MUNDIJALITA: Srbija dobila protivnika u osmini finala

Objavljeno: 07.06.15 u 09:20

Nakon što su završene sve utakmice grupne faze Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, iskristalisao se kostur takmičenja do same završnice.

Ono što je najviše zanimalo ljubitelje fudbala u Srbiji, jeste ko će biti naredni protivnih naših ‘zahuktalih’ ‘Orlića’, a to će u osmini finala biti Mađarska. Pošto je Srbija bila prvoplasirana u grupi D, dobila je, uslovno rečeno, lakšeg protivnika, trećeplasirani tim iz grupe E, a to su u ovom slučaju bili naši severni susedi.

Kao četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije plasman u nok-aut fazu obezbedili su Novi Zeland, Senegal, Mali i Mađarska. Srbija će sa Mađarskom igrati 10. juna od šest sati po srednjeevropskom vremenu u Danedinu, na stadionu ‘Otago’.

Mađarska je na ovo prvenstvo plasman obezbedila prošle godine na Evropskom šampionatu za omladince čiji su oni i bili domaćini. U dosadašnjem toku turnira Mađari su ostvarili samo trijumf protiv Severne Koreje i to ubedljivo sa 5:1, a ukupna gol razlika joj je 6:5 (+1).

Poznat je i naš potencijalni rival u četvrtfinalu, a to bi bio pobednik duela SAD – Kolumbija. Evo i svih parova osmine finala Mundijalita na Novom Zelandu:

10. jun

06.00
Gana – Mali
Srbija – Mađarska

09.30
SAD – Kolumbija
Ukrajina – Senegal

11. jun

06.00
Austrija – Uzbekistan

09.30
Brazil – Urugvaj
Portugal – Novi Zeland
Nemačka – Nigerija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter