0
Fudbal

SJAJNA ATMOSFERA MEĐU ORLIĆIMA: Obećali smo selektoru da nećemo primiti gol do kraja prvenstva!

Objavljeno: 06.06.15 u 12:14

Mlada reprezenracija Srbije savladala je Meksiko sa 2:0 i zauzela prvo mesto u svojoj grupi, što je bio razlog za veliko raspoloženje u našem taboru.

Strelac drugog i prelepog pogotka Andrija Živković bio je raspoložen posle meča, a objasnio je i kako je spakovao loptu u mrežu.

– Velika pobeda, veliki rezultat za nas. Da je bilo sreće trebali smo sve tri utakmice da dobijemo, ali slatko je i ovako. Kod pogotka sam video da su lošije postavili živi zid, a i golman je bio slabo postavljen, tako da mi je bio cilj samo da pogodim preko ’zida’ i u tome sam uspeo. Savladali smo sjajnog protivnika. Meksiko jeste dobar, ali je Srbija još bolja. Idemo dalje, bez euforije – jasan je bio Živković.

Iako on to negira, jedan od junaka duela bio je golman Predrag Rajković, koji je u drugom poluvremenu nekoliko puta spasio naš tim, začarajući svoju mrežu pred Meksikancima.

– Nisam samo ja junak, svi ovi momci su junaci. Prvi put igramo na ovakvom takmičenju i prvi smo u grupi, sa tri izuzetno teška protivnika. Meksiko je bio ogromno iskušenje, opasni sa svih strana, ali naša ekipa je delovala besprekorno, bez slabog mesta. Zadovoljstvo je biti kapiten ovako sjajnim momcima – uvek je dobro raspoložen naš čuvar mreže.

Za šalu je najraspoloženiji bio Nemanja Antonov, koji je srpskim navijačima kod kuće otkrio jedan interni dogovor ‘Orlića’ između sebe.

– Obećali smo selektoru posle utakmice sa Urugvajem da više nećemo primiti ni jedan gol do kraja prvenstva, pa je red da to obećanje i ispunimo. Imali smo možda i najtežeg protivnika do sada, Meksiko je izuzetan tim, ali mi smo još bolji i to je presudilo. Držali smo se striktno dogovora iz svlačionice, nismo srljali, sve što je selektor tražio to smo ispoštovali… Naša je sreća velika, idemo dalje – rekao je Antonov.

Strelac prvog pogotka, koji je već u drugom minutu meča nagovestio slavlje Srbije, je Nemanja Maksimović. On je objasnio da je to uigrana akcija, koja se dugo vremena spremala na treninzima.

– Bila je to uigrana kombinacija sa treninga, vežbali smo takve akcije i našao sam se tačno na mestu gde je trebalo da zatresem mrežu. Podižemo formu iz utakmice u utakmicu, teško je reći koji su nam krajnji dometi, ali moramo da izbegnemo euforiju, jer je ovo jedno veoma teško i ozbiljno takmičenje. Dobro je što ostajemo u istom gradu, lepo ćemo se odmoriti, čekamo spremni narednog protivnika – jasan je Maksimović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter