Jedan od najuglednijih sportskih listova takođe je učesnik ‘groznice’ subotnje večeri kada će se igrati finale Lige šampiona, a u svom izboru najvećih iznenađenja u finalima elitnog takmičenja nije mogao da izostavi i jedinog šampiona Evrope i sveta sa ovih prostora, Crvenu zvezdu.

Najveće iznenađenje po ‘L’ Ekipu’ dogodilo se 1986. godine, kada je u finalu Kupa šampiona Steaua pobedila Barselonu. U regularnom toku nije bilo golova, a Rumuni su se na krov Evrope popeli posle penal lutrije (2:0).


(youtube / hammerfalljag)

Pobeda Crvene zvezde nad Olimpikom iz Marseja zauzela je drugo mesto na toj listi. Olimpik je bio veliki favorit, ali su Savićević, Prosinečki, Belodedić, Mihajlović, Pančev i drugovi boljim izvođenjem jedanaesteraca došli do najvećeg uspeha u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana, ali i srpskog klupskog fudbala.

(youtube / CrniGuja)

Od preostala četiri iznenađenja, samo jedno se po francuskom listu dogodilo u 21. veku. Ostala četiri su iz perioda kada je ovo takmičenje nosilo naziv Kup šampiona. Na trećem mestu je finale iz 1987. godine kada je Porto postao prvak Evrope savladavši Bajern 2:1.

Četvrto mesto pripalo je Seltiku, koji je 1967. godine u finalu Kupa šampiona iznenadio Inter i pobedio 2:1. Jedino iznenađenje iz ere Lige šampiona, po ‘L’ Ekipu’, dogodilo se u finalu 2012. godine, kada je titulu osvojio Čelsi pobedom nad Bajernom u Minhenu. U regularnom toku bilo je 1:1, a trofej je otišao u London posle penala (4:3).