1
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

OKUPLJANJE ‘ORLOVA’: Ćurčić čeka još Ivanovića i Matića (FOTO)

Objavljeno: 01.06.15 u 16:36

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije okupili su se igrači koje će braniti boje naše zemlje protiv Azerbejdžana u prijateljskom meču i Danske, kvalifikacionom za EP.

Svi su pristigli u Staru Pazovu i javili se selektoru Radovanu Ćurčiću, jedino su opravdano odsutni članovi londonskog Čelzija Branislav Ivanović i Nemanja Matić, koji će se ostalim igračima priključiti u četvrtak, jer imaju obaveze prema svom klubu.

Selektoru su se javili:

golmani: Vladimir Stojković (Makabi, Haifa), Željko Brkić (Kaljari), Živko Živković (Partizan)

odbrana: Dušan Basta (Lacio), Nenad Tomović (Fiorentina), Nikola Maksimović (Torino), Matija Nastasić (Šalke), Stefan Mitrović (Frajburg, Nemačka), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Mehelen)

vezni: Radosav Petrović (Dinamo, Kijev), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Gudelj (Alkmar), Luka Milivojević (Olimpijakos), Filip Đuričić (Sauthemton), Adem Ljajić (Roma), Zoran Tošić (CSKA, Moskva), Filip Kostić (Štutgart)

napadači: Aleksandar Mitrović (Anderleht), Lazar Marković (Liverpul), Petar Škuletić (Lokomotiva, Moskva)

– Meč protiv Danske je veoma bitna utakmica za naš položajna tabeli. To je možda presudna utakmica za našu sudbinu u ovim kvalifikacijama. Bodovi su nam neophodni. Iskreno, veliki sam optimista pred susret sa Danskom, jer ne možemo ponoviti tako slabu igru kao u Beogradu – rekao je Radosav Petrović po dolasku u sportski centar.

Detibant u reprezentaciji Živko Živković je spreman da uskoči u tim, ako se to bude od njega tražilo. 

– Imao sam dobru polusezonu iza sebe. Ovo je i nagrada za mene što sam došao u tako probrano društvo. Prošao sam dosta selekcija, pa mi ovo nije ništa strano. Na meni je da se dokažem i da ubedim selektora da nije pogrešiošto me je pozvao.

Centarhalf Srbije Matija Nastasić, osim o utakmica protiv Azerbejdžana i Danske, govorio je i o svom odstustvu sa Evropskog prvenstva za mlade u Češkoj.

– Meni je jako žao što neću biti u Pragu. Ja sam želeo da igram na Evropskom prvenstvu, ali moj klub i na fudbalski savez nisu uspeli da se dogovore. Želim im puno uspeha i bez mene“, rekao je Nastasić.

Meč protiv Azerbejdžana će se igrati u mestu Sankt Pelten 7. juna. Susret protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na rasporedu je 13. juna u Kopenhagenu. Istog dana, 13. juna, igraju još Jermenija – Portugalija.

Prva četiri dana reprezentativci će se pripremai u Staroj Pazovi, a potom putuju u Beč. Posle susreta sa Azerbejdžanom, „Beli orlovi“ će jedno vreme borativi u Austriji, pa potom otići na megdan Danskoj.

Do kraja kvalifikacija za EP Srbiju očekuju još mečevi protiv: Danske (13. juna), Jermenije (4. septembra), Albanije (8. oktobra) i Portugalije (11. oktobra).

Tabela: 1 Portugalija 9, 2 Danska 7, 3 Albanija 7, 4 Srbija 1, 5 Jermenija 1

0
0

1 Komentara

  1. uvek smo mi imali reprezentaciju s velikim imenima i velikim imenima klubova pored njih, a u zadnje vreme isti taj tim ne moze nista

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter