3
Evropske lige

ZAPALJENA ZASTAVA: Koga su to Ukrajinci uvredili – Srbe, Ruse ili obe strane? (FOTO)

Objavljeno: 28.05.15 u 13:30

Dok rat u Ukrajini bukti, navijači na stadionima isteruju svoju pravde, te paljenjem tuđih zastava izražavaju protest zbog aktuelnog stanja u zemlji.

Iako je u prvi mah provučeno u mnogim medijima da je ova slika nastala sinoć prilikom duela Dnjepar-Sevilja u finalu Lige Evrope, istražili smo i saznali da je ova fotografija nastala još u oktobru prošle godine u duelu Dinamo Kijev – Šahtjor Donjeck.. No, poenta od strane Ukrajinaca je ista.

Ukrajinski huligani sa fantomkama na licu na su stadion provukli i u jednom trenutku tokom utakmice zapalili crveno-plavo-belu zastavu što bi pretstavljalo srpsko obeležje, odnosno, ukoliko se okrene belo-plavo-crvenu, što je redosled boja na, njima, omraženoj, ruskoj zastavi.

Jasno, reagovala je ruska javnost na društvenim mrežama konstatujući da ‘gori ruska zastava’, što je odmah dovedeno u vezu sa rusko-ukrajinskim oružanim sukobima (Ukrajina to zaraćeno područje smatra svojim istočnim delom zemlje, a tamošnji ruski narod – ruskom teritorijom).

Zabolelo je to i drugu, srpsku stranu, koja je sudeći po slici gde je redosled boja nalik zastavi Srbije, takođe oštro reagovala. Ili je to bila poruka Ukrajinaca obema strana?

FOTO: twitter.com
FOTO: twitter.com
0
0

3 Komentara

  1. S obzirom na to da se nepoštovanje prema jednoj zastavi iskazuje i okretanjem iste naopako, rekao bih da je u pitanju ruska zastava.

    0
    0
    Odgovori
  2. Jasno se vidi da se radi o srpskoj zastavi, a razlog toga lezi u fasisticko-banderovskom vaspitanju ukrajinskih navijaca. Celu ovu pricu podrzavaju sve clanice Cetvrtog rajha tj. EU i Vlada R. Srbije. Jasno kao dan…

    0
    0
    Odgovori
  3. Autore teksta, da li si ti prosao pored novinara uopste? Kakve su ti ovo informacije? Gde je izvor? Ovo je slika zatava koje je zapaljena pre vise od pola godine, tacnije u oktorbru, na utakmici Dinamo Kijev – Sahtjor. I naravno provokacija je bila upucena rusima, a ne srbima. Grozno ko vodi ove sajtove. Fuj

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter