0
Evropske lige

VELIKO PRIZNANJE: Kutinjo najbolji igrač Liverpula

Objavljeno: 20.05.15 u 09:19

Kreativni vezista Liverpula, Filipe Kutinjo, izabran je za najboljeg igrača godine u „Redsima“, a njegovi saigrači takođe su proglasili Brazilca za najboljeg fudbalera kluba.

Talentovani 22-godišnjak koji je u ovoj sezoni postigao pet golova i upisao pet asistencija na ukupno 34 nastupa u Premijer ligi, završio je trku na prvom mestu ispred Rahima Sterlinga, Martina Skrtela i Džordana Hendersona.

– Ovo je poseban trenutak za mene koji mi mnogo znači. Posebno mi je drago što dobijam ovu nagradu od Stivena Džerard. Želeo bih da se zahvalim svim svojim saigračima – kazao je ovaj vezni fudbaler.

Stiven Džerard je takođe dobio nagradu, pošto je primio nagradu za „izvanredna dostignuća“.

– Dosadilo mi je više da pričam o sebi. Ovo je veče za Filipa Kutinja. On je sledeća velika zvezda ovog kluba i nadam se da će ostati ovde još mnogo godina – skroman je bio Džerard.

Brazilac je, takođe, dobio nagradu za najbolji meč sezonu za utakmicu i pobedu protiv Mančester sitija od 2:1 koja je odigrana u martu.

Kutinjov gol s velike distance u pobedi nad Sautemptonom u februaru proglašen je za „gol godine“. Za to vreme, Rahim Sterling je dobio priznanje za najboljeg mladog igrača Liverpula, ali su ga navijači izviždali kada je preuzimao trofej.
 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter