1
Evropske lige

FOTO: uefa.com

SAMO JOŠ DVOJICA SU AKTIVNI IGRAČI: Kojih TOP 10 fudbalera imaju najviše titula u istoriji fudbala? (FOTO)

Objavljeno: 18.05.15 u 13:04

Još jedna sezona je okončana, dobili smo prvake u svih pet liga petice, a Čelsiju, Juventusu, Bajern Minhenu, pridružili su se PSŽ i Barselona. Osvajanjem ovog trofeja, Ćavi Ernandes i Andres Inijesta napreduju u TOP 10 najtrofejnijih igrača, ali su i dalje daleko od prvog Rajana Gigsa, koji je bez premca.  

Legendarni Velšanin i dalje je daleko najtrofejniji fudbaler u istoriji fudbala sa 36 osvojenih trofeja, među kojima ima 13 naslova prvaka Engleske, 10 Komuniti šilda, po 4 FA kupa i Liga kupa, dve Lige šampiona, dva klupska svetska prvenstva i jedan Superkup Evrope.  

gigs

Ipak, Rajan Gigs se razliku od Ćavija i Inijeste penzionisao, pa će španski tandem, koji je jedini i dalje aktivan, imati priliku da mu se približi, ali teško i da ga pretekne, pošto Ćavi ima osam, a Inijesta devet manje od Velšanina. Ćaviju je trofej u Primeri bio 28, a Inijesti 27. 

Posle Gigsa, na drugom mestu je legendarni portugalski golman Vitor Baia sa 35 trofeja, a najviše je osvajao sa Portom u domovini – 11 nacionalnih šampionata, 6 kupova i 9 Superkupova, ali ima i Ligu šampiona i Kup UEFA zajedno sa Žozeom Murinjom.  

FOTO: Abola.pt
FOTO: Abola.pt

Treći najtrofejniji igrač je bivši kapiten Mančester junajteda i Engleske – Geri Nevil koji ima 31 osvojen trofej, a poput Rajana Gigsa i on je sve osvojio pod vođstvom Aleksa Fergusona. 

Na četvrtom, petom i šestom mestu nalaze se trojica igrača sa 29 trofeja – Pol Skols (Mančester junajted), Pele (tri Mundijala sa Brazilom, Santos) i Keni Dagliš (Liverpul). 

Pele Brazil

Potom je na sedmom mestu Ćavi Ernandes sa 28 i Andres Inijesta sa 27 trofeja, dok su na devetoj i desetoj poziciji Paolo Maldini (Milan, Italija) i Alfredo di Stefano (Real Madrid, Argentina) sa 26.

Podsetimo, Ćavi i Inijesta do kraja ove sezone imaju priliku da osvoje još dva trofeja, pošto u finalu Kupa kralja igraju sa Atletik Bilbaom (30. maja), a nedelju dana kasnije u finalu Lige šampiona sastaće se sa Juventusom.  

Cavi i Inijesta

U slučaju pobeda na tim mečevima, Ćavi i Inijesta će skočiti na četvrto i peto mesto.  

Zanimljivo, dvojica najboljih fudbalera današnjice Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo imaju 24, odnosno 16 trofeja. U slučaju da Argentinac osvoji preostala dva do kraja sezone, deliće desetu poziciju sa Maldinijem i Di Stefanom u svojoj 28. godini. 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

TOP 10 najtrofejnijih fudbalera u istoriji fudbala: 

1. Rajan Gigs (Mančester junajted) – 36
2. Vitor Baia (Porto, Barselona) – 35
3. Geri Nevil (Mančester junajted) – 31
4. Pol Skols (Mančester junajted) – 29
5. Pele (Brazil, Santos) – 29
6. Keni Dagliš (Liverpul, Sletik) – 29
7. Ćavi Ernandes (Španija, Barselona) – 28
8. Andres Inijesta (Španija, Barselona) – 27
9. Paolo Maldini (Milan, Italija) – 26
10. Alfredo di Stefano (Argentina, Real Madrid) – 26

[/stextbox]

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter