2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

U LJUTICE BOGDANA BURNO: Evo ko su kandidati za naslednika Lalatovića na klupi Crvene zvezde

Objavljeno: 15.05.15 u 11:32

Kao što je sam kazao nakon poraza od Radničkog, trener Nenad Lalatović od naredne sezone više neće predvoditi ekipu sa stadiona „Rajko Mitić“.

Nije dugo prošlo, a prve spekulacije na temu potencijalnog naslednika mladog stručnjaka već su isplivale na površinu.

Kako se trenutno šuška, u igri za crveno-belom klupom trenutno su četiri stručnjaka.

Kako prenosi Sport, očekuje se da već 25. maja na sastanku najužeg rukovodstva bude predložen šef stručnog štaba pošto, ako se dobije evropska licenca takmičarski pogon na sceni treba da bude već 2. jula i sa pripremama mora da se krene do 10. juna.

Kako se priča po fudbalski muloarima, nakon uspeha sa Čukaričkim povenje bi mogao da zaradi trener Vladan Milojević (45), koji je radio u omladinskoj školi crveno-belih za koju je svojevremeno i igrao kao igrač tokom jedne sezone.

Za sada stav Milojevića nije poznat javnosti, ali ni njegove ambije i želje, ali se zna da na stolu ima jednu ponudu iz Grčke, gde je izgradio internacionalnu igračku karijeru.

Ukoliko opcija za Milojevića optadne, u klub iz Ljutice Bogdana mogao bi da se vrati Milorad Kosanović (64), mada je jednan deo crveno-bele uprave protiv ove opcije i traži „svežu krv“ za mesto trenera.

Upravo ta linija zagovornika novog šefa struke predlaže Milovana Rajevca (61), stratega koji je napravio čudo na SP u Južnoj Africi 2010. godine sa Ganom i koji se spomnjao i ranije u nekim varijantama kao mogući trener Zvezde.

Rajevac ne bi sasvim bio novo lice, budući da je svojevremeno radio kao pomoćnik Ljupka Petrovića  2003. godine. Ipak, kada se najviše pričao o Rajevcu kao potrencijalnom treneru Zvezde, na klupu je seo Slaviša Stojanović.

Na kraju liste spiska potencijalnih trenera bilo je mesta i za Dragomira Okuku (61), iskusnog stratega koji dobro poznaje Superligaške prilike. On je, ujedno, bio jedini trener od raspada bivše Jugoslavije koji je osvajao titulu sa bilo kojim drugim klubom a da to nisu Partizan ili Crvena zvezda.

U njegovom CV-iju jasno stoji šampionska titula sa Obilićem iz 1998. godine, nakon čega se oprobao i u poljskoj Legiji, Lokomotivi iz Sofije, Kavalu i Omoniji, dok je u Kini vodio Jangsu.

Dakle, iskustvo je u trci protiv mladosti za trenera Crvene zvezde. U prethodnih nekoliko sezona šansu su dobijali mlađi poput Lalatovića, Prosinečkog i Aleksandra Jankovića. Pred rukovodstvom je delikatan posao u kojem ne smeju da naprave grešku i možda ispliva još jedan pik.

0
0

2 Komentara

  1. ми имамо тренера будућности, наше горе лист – МАРКО МИТРОВИЋ – један једини.

    0
    0
    Odgovori
  2. Najveći luzer ikada na klupi Zvezde.Njegove izjave su toliko kontradiktorne,on je oborio cenu Zvezdinoj deci,on je uništio Savićevića,Despotovića,on je hvalio Parkera,on je hvalio i Bosančića (dečku je puklo,stvarno nije imao nikakav tretman ni on i Kovačević)on je taj koji je imao bezrezevnu podršku uprave,on je taj koji nije imao ama baš nikakvu igru,on je taj koji je sprovodio kondicione trennige,on je povredio Lukovića,on je jedinstveno NAJJJJJJJJJJJJGLUPLJI trener u istoriji Zvezde treba odmah da ode .Gubi se Lalo svi smo ti verovali ti si nas izneverio

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter