0
Fudbal

BOKA VS RIVER: Haos na argentinskom derbiju, dron, tuča, suzavac i prekid (VIDEO)

Objavljeno: 15.05.15 u 09:49

Na trećem „Superklasiku“ u poslednjih 12 dana, na argentinskom mega derbiju između Boke Juniors i River Plate dogodio se potpuni haos.

Sudija je na poluvremenu bio primoran da prekine utakmicu osmine finala Kopa Libertadores zbog napada navijača domaćih suzavcem na igrače Rivera, a trenutno nije poznato kada će se meč ponovo odigrati.

Velika tenzija donela je i mučne scene u revanšu osmine finala Kopa Libertadores. „Milioneri“ su imali minimalnu prednost iz prve utakmice (1:0), a frustracija navijača Boke zbog nemogućnosti da je anuliraju u toku prvog poluvremena na kraju je dočekala kulminaciju.

Prvi incident se desio na poluvremenu (0:0) kada su fudbaleri gostiju bili žrtve napada suzavcem. Najvatrenije pristalice Boke uspeli su da dođu do tunela gde su napravili rupu u ceradi kako bi mogli da ubace tečni suzavac. Iako je 1200 pripadnika policije obezbeđivalo čitav stadion, niko se nije našao tu.

Veoma štetne hemikalije završile su u očima čak pet igrača Rivera. Lekarski timovi oba kluba su brzo priskoili u pomoć igračima, a najgore je prošao Leo Ponsi, koji je zbog materije dobio i alergiju.

U međuvremenu, navijači Boke nisu prestajali sa „performansima“. Neko iz publike je lansirao dron sa belim platnom koji je bio u obliku duha, a na kojem je stajalo samo slovo B – aluzija na Riverovo vreme provedeno u drugoj ligi Argentine.

Kada su krenuli problemi, predsednik gostiju Rodolfo Donofrio je sišao na teren kako bi tražio prekid meča. Tu se umešao i trener domaćih Rodolfo Aruabarena, pa je nastalo sporečkanje. Sudija Erera je prvobitno želeo da se meč nastavi ne shvatajući ozbiljnost situacije, ali je nakon skoro sat i po vremena doneta odluka da se meč suspenduje.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter