0
Evropske lige

VELIKI GEST VELIKOG IGRAČA: Ronaldo donirao 7 miliona evra Nepalu

Objavljeno: 09.05.15 u 10:10

Veliki igrači često ne rade velike stvari van terena. A portugalski as, Kristijano Ronaldo, koliko god ponekad radio na terenu određene stvari koje izazivaju antipatiju, toliko je van terena pokazao da je – iznad svega čovek.

Poslednji u nizu lepih gestova velikog humanitarnog radnika, Kristijana Ronalda, stigao je nedavno.

Naime, CR7 donirao je veliku svotu novca humanitarnoj organizaciji „Spasimo decu“. Portugalac je za pomoć zemljotresom razorenog Nepala uplatio sedam miliona evra.

Ronaldo je putem društvenih mreža pozvao više od 100 miliona svojih sledbenika da pomognu deci ove azijske zemlje.

Koliko je novca iz svog džepa izdvojio Ronaldo, najbolje oslikava podatak da je pomoć koju je sam donirao na nivou  nekih bogatih država. Primera radi, Holandija je skupila 13.5 miliona evra.

CR7 je pomogao žrtvama cunamija u Indoneziji i deci Gaze. Navodno, napadač „Kraljevskog kluba“ se ni ne tetovira kako bi često mogao da donira krv.

Iako kritičari mogu da otvore usta kada Ronaldo bude nesrećan jer on nije upisan u strelce već neki njegov saigrač, van terena Ronaldo je još bolji strelac i daje najvažnije „golove“. „Golove“ – za goli život.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter