0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Zvezda se ne predaje, pao i Rad (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 03.05.15 u 18:55

Crvena zvezda nastavlja poteru za Partizanom, pošto je u 26. kolu Jelen Superlige pred praznim tribinama stadiona „Rajko Mitić“ savladala Rad 2:0 (2:0).

Crveno-beli su bez podrške „12. igrača“ (Delija) uspeli da sruše „građevinu“, i sada će u naredna dva sata pomno pratiti šta radi „večiti rival“ Novom Sadu. Učenici Nenada Lalatovića su golovima Orlandića u 12. i Jovića u 16. minutu rutinski rešili pitanje pobednika protiv Rada, mada je zamalo da bude drugačije.

Rad je mogao prvi do vođstva. Igrao se 40. sekund kada je Mihajlović izašao sam na golmana Rajkovića šutirao i pogodio spoljni deo stative. Ta iznenadna šansa da „građevinari“ povedu kao da je trgnula iz sna fudbalere Crvene zvezde koji su od tog trenutka preuzeli sve konce igre u svoju korist. Prvu priliku u 10. minutu imao je Katai, ali Radunović nije imao težak posao da zutavi ovaj udarac. Ipak, minut kasnije Rad je imao sreće. Korner je izveo Lazović, Jović je sa druge stative loptu vratio u peterac, a sa pet metara šut Pavićevića zaustavio je mladi Radunović.

U 12. minutu spasa za odbranu Rada nije bilo. Katai je fantastično uposlio Orlandića, a ovaj spoljnom zatresao mrežu. Bio je to drugi pogodak Crnogorca u dresu Crvene zvezde. Nedugo zatim bilo je 2:0. Ponovo je Katai asistirao, a ovoga puta Radunovića po loptu u mrežu je poslao Luka Jović.

Kataiju se baš igrao fudbal danas, te je posle dve asistencije šutirao u 21. minutu, ali je golman Rada bio na mestu. Gosti su drugi put na meču zapretili u 32. minutu kada je snažno šutirao Rodić, Rajković je odbranio, a odbijena lopta je pogodila stativu. Katai je mogao crveno-belima da donese ubedljiviju prednost u prvom poluvremenu, ali je šest minuta pre kraja šutirao tik pored stative. Na poluvreme je Crvena zvezda otišla sa vođstvom 2:0.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U drugom poluvremenu smo gledali daleko slabiji fudbal u odnosu na prvih 45 minuta. Crvena zvezda je ponovo bila tim koji više napada, ali je stvorila svega dve stopostotne prilike. Prvu u 54. minutu kada je posle centaršuta Cvetkovića, Jović sa pet metara promašio prazan gol i drugu dva minuta kasnije kada je Lazović šutirao tik pored leve stative Radunovićevog gola.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja pred dva gola. Zanimljivo je istaći da je u dresu crveno-belih debitovao Mamadu M’Bođ, koji do sada nije nastupao u zvaničnim utakmicama. Senegalac je u 81. minutu zamenio mladog štopera Vukašina Jovanovića.

CRVENA ZVEZDA – RAD 2:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“. Kapacitet: 55.000. Sudija: Srđan Jovanović.

Strelci:

Orlandić 12, Jović 16

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Rajković – Cvetković (od 86. Petković), Pavićević, Jovanović (od 81. Mbođ), Anđelković – Grujić – Lazović, Ristić, Katai – Jović, Orlandić (od 63. Avramovski).

RAD (4-5-1): Radunović – N. Đuriće, I. Đurić, Maraš, Obradović – Gnjatić, Milošević – Rodić, Ljujić (od 62. Simić), Mihajlović (od 76. Mladenović) – Veselinović (od 62. Jelić).

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter