0
Domaći fudbal

FOTO: Fotoshop

NEKADA NAJNORMALNIJE, SADA NEZAMISLIVO: Pogledajte kako su navijači pre 40 godina išli na derbi (FOTO)

Objavljeno: 25.04.15 u 14:01

Danas sa početkom od 18 sati igra se 148. večiti derbi koji je odavno postao više od igre kako na terenu tako i na tribinama.

Najvatreniji navijači dva kluba sve češšće umesto da navijaju za svoj tim pokušavaju da na svaki način omalovaže protivnika, a nisu retke ni tuče ispred, pa i na samim stadionima.

Međutim, nije bilo uvek tako. Pogledajte na koji način su 70-ih godina prošlog veka navijači dva kluba išli na stadion. Do Humske ili Ljutice Bogdana zajedno sa sve zastavamao, a onda jedni na jednu, drugi na drugu stranu, a nije bila retkost ni da sede jedni pored drugih.

Danas, pred svaki derbi ostaje nam samo da se nadamo da neće biti povređenih u međusobnim okršajima navijača odnosno da će policija uspeti da spreči sukobe koji se neretko dešavaju i na nekoliko desetina kilometara od Beograda.

Bilo je i pozitivnih primera, na primer na prethodnom derbiju brat i sestra su sedeli jedno do drugog u dresovima svojih omiljenih klubova što je naišlo na oduševljenje u javnosti.


hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter