2
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

MILORAD MAŽIĆ: O srpskom derbiju mašta svaki sudija!

Objavljeno: 25.04.15 u 12:54

Najboljem srpskom arbitru Milordu Mažiću dodeljena je ta čast da po deseti put vodi najveći srpski fudbalski meč, a on kaže da je san svakog sudije na svetu da sudi beogradski derbi.

– Raduje me što ću ponovo biti na centru, među akterima najveće domaće utakmice. Neopisiv je to osećaj, kao da nisam sudio, sa svojim timom, već devet utakmica Crvene zvezde i Partizana. Nije mala stvar, o večitom derbiju mašta svaki sudija – rekao je Mažić za Žurnal, a preneo je Mondo.

Arbitar iz Vrbasa, o čijem kvalitetu govori i to da je ove sezone sudio osam mečeva Lige šampiona, ističe da je večiti derbi nešto što ne zaokuplja pažnju samo srpske javnosti.

– Derbi je posebna priča. Verujte da o njemu priča čitava Evropa, moje kolege sa svetskih meridijana. Svi se interesuju o ambijentu, na stadionu, uoči utakmice. Nije to mala stvar. Susreti Crvene zvezde i Partizana univerzalni su znak prepoznavanja Srbije. I to ne samo u fudbalskom svetu. Osetio sam to „milion puta“ na svojoj koži – otkrio je Mažić.

hotsport.rs  

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter