3
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ŠAPONJIĆ I JOVIĆ ZA HOTSPORT: Derbi (ne) odlučuje o tituli! (FOTO)

Objavljeno: 23.04.15 u 18:01

Dva dana nas deli od 148. „večitog derbija“, najveće fudbalske svetkovine u Srbiji, a duel Crvene zvezde i Partizana u subotu od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“ mogao bi da odluči novog šampiona Srbije.

Gosti HotSport.rs u novoj rubrici „U petercu“ bili su mladi i supertalentovani napadači dva tima Luka Jović i Ivan Šaponjić. Udarnim iglama Crvene zvezde i Partizana smo postavili pet identičnih pitanja.

intervju Šta očekujete od predstojećeg „večitog derbija“ i da li Delijama i Grobarima obećavate golove?

LUKA JOVIĆ: Pred nama je najvažniji meč u sezoni. Sigurno da će utakmica biti puna žara i borbe na obe strane. Očekujem pobedu Crvene zvezde i nastavak borbe za šampiuonsku titulu. Gol protiv Partizana želim, to mi je san, ali navijačima ne bih obećavao da ću ga dati.

IVAN ŠAPONJIĆ: Očekujem pobedu! Partizan uvek ide po trijumf u „večitom derbiju“, tako smo naučeni od mlađih kategorija. Nadam se da ćemo pobediti Zvezdu sa što većom razlikom. San mi je da dam gol u „večitom derbiju“, ali bi smelo bilo i da ga obećam. Iskreno, nebitno je ko će ga postići, bitno je samo da ga damo i pobedimo. Može i iz prekida kao Drina u prošlom derbiju. 

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervju Da li će „večiti derbi“ odlučiti novog šampiona Srbije?

LUKA JOVIĆ: Neće, jer je to još jedna utakmica na kojoj se osvajaju tri boda. Biće posle derbija još mnogo mečeva do kraja prvenstva i mnogo prilika za promenu izgleda tabele. Ipak, važno je da pobedimo i da priđemo Partizanu na dva boda zaostatka.

IVAN ŠAPONJIĆ: Na neki način hoće. Mogu slobodno reći da ukoliko mi pobedimo da je pitanje šampiona rešeno, jer ćemo imati osam bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. To je velika i nedostižna prednost. Tako da ako Partizan pobedi u subotu, šampion je!

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervju „Večiti derbi“ se igra na stadionu „Rajko Mitić“ na kome će najverovatnije biti više pristalica Crvene zvezde. Koliko je to prednost za domaćine i opterećenje za goste?

LUKA JOVIĆ: Sigurno da je velika prednost kad igraš pred svojim navijačima, ali to nekada zna da ne bude presudno. Verujem da će nam Delije biti 12 igrač na terenu. Ipak, pobeda je u našim rukama i sve zavisi od nas. Moramo da odigramo dobro i budemo efikasni. 

IVAN ŠAPONJIĆ: Iskren da budem imam pozitivnu tremu, jer bi ovo mogao da mi bude debi u „večitim derbijima“. Ipak, imam podršku starijih igrača koji me savetuju i pomažumi da ne osetim pritisak. To mi mnogo znači. Takođe, verujem i da će Grobari doći u velikom broju na „Maraknau“ i da će biti naš 12 igrač. Posle ćemo svi zajedno slaviti. 

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervju Od kog igrača iz protivničkog tabora preti najveća opasnost po vaš gol?

LUKA JOVIĆ: Partizan je odličan tim, imaju mnogo kvalitetnih igrača. Iskusna su ekipa koja zna šta hoće i neće nam biti nimalo lako. Ne bih izdvajao nijednog pojedinca.

IVAN ŠAPONJIĆ: Zvezda ima dobar napad, tu je moj drugar Jovke (Jović), dobri su Parker i Katai. Ipak, naša snaga je u sredini terena i sto posto sam siguran da ćemo tu napraviti veliku razliku. Imamo iskusne igrače poput Ilića, Drinčića i Babovića koji znaju kako se pobeđuje u velikim utakmicama. U našem veznom redu vidim prednost koja će dovesti do toga da Crvena zvezda padne u subotu. 

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervju Recite nekoliko reči o sagovorniku iz suprotnog tabora?

LUKA JOVIĆ: Reč je o sjajnom napadaču i mom drugaru. Cenim Šaponjića kao igrača i prijatelja, ali se nadam da mu u subotu neće biti dan.

IVAN ŠAPONJIĆ: Jovke mi je dobar drugar iz reprezentacije, odlično se slažemo. Ipak, na terenu kada igramo jedan protiv drugog nema prijateljstva. Pogotovo kad igraju Partizan i Zvezda. Pozvaću ga pre meča, poželeću mu sreću, a bolji neka pobedi. Naravno, Partizan!

hotsport.rs – D. Noveski i K. Kostić

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter