1
Evrokupovi

LŠ, 1/4 FINALA: Real je gazda Madrida, Juventus u polufinalu (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.15 u 22:50

U velikom gradskom derbiju četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid je na „Santjago Bernabeu“ savladao Atletiko 1:0 (prvi meč 0:0) i plasirao se u polufinale gde je svoje mesto zauzeo i Juventus koji je sa Monakom igrao 0:0 i tako odbranio pobedu iz prvog meča 1:0.

Tek u sedmom pokušaju ove sezone Real Madird je savladao Atletiko Madrid, ali u pravom trenutku. Zahvaljujući golu Havijera Ernandeza u 88. minutu „kraljevski“ klub će se naći u žrebu za polufinale Lige šampiona.

Zaslužio je Real Madrid plasman među četiri najbolja tima Evrope. Branilac titule je dominirao protiv vicešampiona i pravo je čudo kako pitanje pobednika nije rešeno ranije. Najazslužniji za to bio je golman „jorgandžija“ Oblak koji je na spektakularan način branio pokušaje Ernandeza i Ronalda.

Četa Karla Anćelotija je počela ofanzivno i agresivno od samog početka. Ipak, prvu pravu šansu propustio je Ćićarito u 31. minutu. Ipak, najveću priliku propustio je Ronaldo u 44. minutu kada je izašao sam na golmana Oblaka, ali je Slovenac bio sjajan. Atletiko Madrid u prvih 45 minuta nije postojao na terenu.

Sa slabom igrom učenici Dijega Simeonea su nastavili i kasnije. U 49. minutu na asisteniju Iska pokušao je Ćićarito, ali je ovog puta Meksikanac bio neprecizan. Momenat koji je kasnije možda i odlučio ishod meča bio je crveni karton Arde Turana, to jest drugi žuti. Atletiko je ostao bez jednog igrača što je Real iskoristio da napadne. Inicijativa mu se isplatila u 88. minutu kada je Ronaldo uposlio Ernandeza, a ovaj sa pet metara loptu „uterao“ u gol. Bio je to jedini pogodak za 180 minuta igre, ali Realu vredan prolasak u polufinale.

U drugom meču večeri Monako i Juventus su igrali nerešeno 0:0, te će u polufinale „stara dama“ zahvaljujući golu Vidala sa „bele tačke“ pre osam dana u Torinu. Šampion Italije je u Monte Karlo došao da odbrani gol prednosti i taj „ispit“ je položio sa „desetkom“. Masimo Alegri je potpuno zatvorio prilaz golu Bufona, a jedinu šansu imao je Kondogbia u šestom minutu, ali je lopta završila pored gola. Juventus se nije trudio da puno napada, ali je imao dve lepe šanse da posao reši pre 90. minuta. Ipak, pokušaj Teveza zaustavio je Subašić, dok je šut Prila u 90. minutu završio pored desne stative.

Liga šampiona, četvrtfinale:

Bajern M – Porto 6:1 (5:0) – prvi meč 1:3
(Alkantara 14, Boateng 22, Levandovski 27, 40, Miler 36, Alonso 88 – Martinez 73)

Barselona – PSŽ 2:0 (2:0) prvi meč 3:1
(Nejmar 14, 34)

 

Real Madird – Atletiko Madrid 1:0 (0:0) – prvi meč 0:0
(Ernandez 88)

Monako – Juventus 0:0 – prvi meč 0:1

hotsport.rs   

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter