0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Luka Jović ukrotio ‘zmajeve’ (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.15 u 17:55

U 23. kolu Jelen Superlige Srbije, Crvena zvezda je na Vračaru savladala Voždovac minimalnim rezultatom 1:0 (0:0).

Crveno-belima je bilo veoma važno da pobedom protiv „zmajeva“ dočekaju „večiti derbi“ koji se igra idućeg vikenda i to su i učinili. Gol odluke za Crvenu zvezdu postigao je mladi Luka Jović u 56. minutu, čime je dokazao da se nalazi u dobroj formi pred meč sezone sa Partizanom.

Tim Nenada Lalatovića dominirao je tokom celog meča, ali ruku na srce nije stvorio mnogo izglednih šansi. Prvu je u 10. mnutu propustio Jović posle kornera, kada je sa pet metara šutirao, ali lopta nije stigla do gola, već su je defanzivci Voždovca izbacili van terena. U 17. minutu pokušao je Katai, međutim Supić nije morao ozbiljnije da interveniše. Do sledeće prilike čekalo se do 38. minuta kada je Lazović oboren na ivici šesnaesterca, Anđelković je izveo „slobodnjak“ i pogodio je prečku. Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:0.

Crvena zvezda je i u drugom poluvremenu krenula ofanzivno. U 53. minutu Anđelković je centrirao, Orlandić je snažno šutirao glavom, a Supić fenomenalno intervenisao. Ipak, samo tri minuta kasnije odbrana Voždovca je kapitulirala. Korner je izveo sa desne strane Stojanović, izbijenu loptu je makazicama u kazneni prostor vratio Katai, Jović je lepo primio i volejom matirao golmana „zmajeva“ – 1:0.

Posle vodećeg gola crveno-beli su igrali dosta opreznije. Tek je u 81. minutu pokušao rezervista Bosančić iz slobodnog udarca sa strane, ali je Supić boksovao loptu. Voždovac je prvi put pripretio u 83. minutu preko Đermanovića, ali Rajković nije morao da interveniše. Crvena zvezda je zasluženo odnela tri boda sa Vračara i u dobrom raspoloženju će dočekati Partizan sledeće nedelje.

VOŽDOVAC – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

Strelci:

Jović 56

Stadion: Obilića na Vračaru. Sudija: Bojan Nikolić.

VOŽDOVAC: Supić, Stojković (od 59. Nikolić), Pavlović, Radivojević, Ivković, Pavlović, Petrović, Karaklajić (od 13. Jokić), Sinđić, Adamović – Odita.
CRVENA ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević, Katai, Stojanović (od 71. Bosančić), Lazović (od 88. Grujić) – Jović (od 74. Ristić), Orlandić

hotsport.rs    

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter