0
AdmiralBet ABA Liga

VICE KAPITEN PARTIZANA PORUČIO: Pavloviću, pokloni mi dres!

Objavljeno: 17.04.15 u 11:02

Zamenik kapitena FK Partizan, Stefan Babović, javno je zatražio od košarkaša crno-belih Aleksandra Saše Pavlovića da mu – pokloni svoj dres.

Fudbaleri Partizana, kao i navijači, nestrpljivo očekuju okršaj sa Crvenom zvezdom koji će biti odigran za dva kola, pošto crno-beli prethodno moraju da „odrade“ meč sa Mladosti iz Lučana.

Za to vreme, košarkaši crveno i crno belih vode rovovsku bitku u polufinalnoj seriji ABA ligi u kojoj je trenutno 1:1.

Fudbaleri „Parnog valjka“ pažljivo su pratili drugi okršaj polufinalne serije ABA lige, a upravo to je potvrdio i Stefan Babović.

– Pratim utakmice košarkaša i moram da priznam da mi u sredu nije bilo dobro kada su rivali pobedili, ali smo se dan kasnije vratili u velikom stilu. Mogu samo da zamislim šta će Dule da kaže ako ih eliminišemo – kaže Babović, prenosi Sport.

– Veliki sam navijač košarkaškog kluba i kada god mogu odem da pogledam utakmicu. Verujem da će se u nedelju igrati četvrta utakmica, koju ću, ako mi vreme dozvoli, sigurno da gledam u „Pioniru”. Što se igrača tiče, svi su mu dragi, ali omiljeni – Aleksandar Pavlović! Voleo bih da mi pokloni svoj dres – ne krije Stefan Babović.

Kada je reč o fudbalskom derbiju, Babović se nada da će njegov tim ući sa „mirnih“ pet bodova viška u ovaj okršaj.

– Najbitnije je da smo savladali OFK Beograd. Pregurali smo mnogo tešku utakmicu, po nemogućem terenu za igru. Presingom, željom i zalaganjem, a ne lepom igrom došli do željena tri boda. Jednostavno, takvi su bili uslovi i sve se dobro završilo. Mnogo bi nam značilo da i narednog vikenda upišemo novi uspeh i večiti derbi sa Crvenom zvezdom dočekamo sa pet bodova preednosti. To nam je primarni cilj i zato nećemo potceniti Mladost – istakao je zamenik kapitena tima iz Humske.

Iz njegovih reči vidi se da dobro poznaje narednog protivnika svog tima, ekipu Mladosti.

– Imaju veoma ozbiljnu ekipu, koju predvodi Eze Frajdej u napadu. Veoma je brz, nezgodan za čuvanje, ali nije jedini. Imaju oni još nekolicinu kvalitetnih fudbalera, koji poseduju kvalitet, kao i trenera Neška Milovanovića, koji neguje fudbal sa mnogo transformacija u igri. Moramo da budemo oprezni – istakao je vezni igrač Partizana.

Momak koji je deo karijere proveo i u španskoj Primeri uveren je da bi osvajanje ove titule za njegov tim imalo specifičnu težinu.

– Jednostavno, svi shvatamo koji je ulog, to je titula. Zna se koliko bi nam značilo da osvojimo trofej, tim pre što smo promenili tim u odnosu na prvi deo sezone. Preko noći su mladi igrači postali važne karike i zato će i šampionska titula, ako uspemo u nameri, imati mnogo veću težinu. Nije lak trenutak za Partizan, ali guraćemo koliko možemo do samog kraja takmičenja – poručio je Babović.

– Govorio sam i kada su u klubu bili Lazar Marković i Aleksandar Mitrović da je najbolje kada su uz njih iskusni igrači, kako bi na nas pao teret, kritike, kako bi oni imali prostora i igrali najbolje što mogu. Bitno je i da ostanu nogama na zemlji, jer ima još puno da se igra i puno dokazivanja – smatra ovaj momak.

Uprkos što od povratka u Partizan igra sasvim pristojno što su ovog puta prepoznali i navijači koji ga više ne „nagrađuju“ salvom zvižduka kada god primi loptu, Babović je uveren da može da podigne formu.

– Iskren da budem, igrao sam po sistemu toplo-hladno. Može to još bolje sigurno. Vezao sam tri dobra meča, minuli je bio slabiji. Najzadovoljniji sam kada ekipa pobedi i bio bih presrećan da budemo šampioni, sebe uopšte i ne gledam – podvukao je Stefan Babović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter