0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LIDER NE DA PREDNOST: Crno-beli lako prošli i OFK, predvode karavan sa plus pet (VIDEO)

Objavljeno: 13.04.15 u 18:04

Lider Jelen Superlige Partizan nije dozvolio iznenađenje protiv OFK Beograda na neutralnom terenu, na kraju je bilo 1:3 (0:1), pa su se crno-beli vratili na ‘plus pet’ u odnosu na prvog pratioca Crvenu zvezdu.

Iako je ovo na kraju bila ubedljiva pobeda Partizana, verovatno će biti dosta priča oko prvog pogotka Partizana, kada je Andrija Živković vrlo verovatno bio u ofsajd poziciji u trenutku kada ga je Saša Ilić uposlio i ‘spojio’ sa golom OFK Beograda. Partizan je i pored toga dominirao terenom, imao potpunu kontrolu igre, ali je činjenica da je jedini gol u prvom poluvremenu postigao iz sporne situacije.

Međutim, da bi opravdali svoju sumnjivo stečenu prednost, crno-beli su već posle pet minuta igre u drugom poluvremenu duplirali vođstvo. Ponovo je realizator bio mladi Živković, a kod ove situacije pristalice OFK Beograda( i Crvene zvezde) mogu se ljutiti samo na odbranu ‘romantičara’ koja je lako dozvolila Partizanu da istrči munjevitu kontru i matira golmana Cuckića.

U 62. minutu već je bilo 0:3, a posle još jedne greške odbrane gostiju i loše vraćene lopte ka golmanu, Šaponjić je to iskoristio i proturio loptu ispod čuvara mreže. Do kraja Partizan više nije jurišao ka golu OFK Beograda, a jedino su ‘romantičari’ uspeli da postignu počasni pogodak. U današnjoj reviji grešaka obe odbrane, Zarubica je iskoristio katastrofalan pas Bandalovskog i savladao Živka Živkovića.

https://www.youtube.com/watch?v=TkwKOGHa_uA

Partizan je ovom pobedom ponovo na plus pet u odnosu na Crvenu zvezdu, a u narednom kolu dočekaće Mladost iz Lučana, dok je OFK sada sedmi sa 22 boda, a sledećeg vikenda gostovaće Donjem Sremu.

REZULTATI 22. KOLA:

u četvrtak
Radnički 1923 – Donji Srem 0:0

Radnički Niš – Spartak 1:0 (1:0)
/Đuričković 13’/

Crvena zvezda – Borac 3:1 (1:0)
/Jović 11′, 50′, Lazović 66’p – Krunić 80’/

Vojvodina – Napredak 0:1 (0:1)
/Gobeljić 45’/

Ponedeljak:

Mladost – Voždovac 3:2 (2:1)
(Jovanović 5, Gavrić 20, Frajdej 90 – Obiore 36, 49)

Jagodina – Novi Pazar 1:3 (0:1)
(Đurić 75 – Radivojević 20, Mihajlović a.g. 81, Kecap 90)

OFK Beograd – Partizan 1:3 (Zarubica 85 – Živković 15, 52, Šaponjić 62)

Čukarički – Rad 18.00

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter