0
Fudbal

UEFA: Crna Gora – Rusija 0:3 i novčane kazne na obe strane!

Objavljeno: 08.04.15 u 19:52

Prekinuta utakmica između reprezentacija Crne Gore i Rusije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist Rusije, odlučila je Evropska fudbalska unija.

Kako prenosi agencija TASS, Crna Gora će naredne dve utakmice kao domaćin morati da igra pred praznim tribinama i da uplati novac, dok je Rusija kažnjena sa 25.000 evra zbog nedoličnog ponašanja njenih navijača na tom meču.

Susret G kvalifikacione grupe na stadionu u Podgorici prekinut je 27. marta već u prvom minutu pošto je ruski golman Igor Akinfejev pogođen sa tribina bakljom u glavu i morao je da bude prebačen u bolnicu, gde su mu dijagnostifikovane opekotine na vratu i blaži potres mozga.

Uprkos tome, sudija je posle dužih konsultacija odlučio da nastavi meč, a definitivno ga je prekinuo u 68. minutu nakon ponovljenog incidenta crnogorskih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili protivničkog igrača Dmitrija Kombarova.

Podsetimo, obe strane će imati pravo na žalbu, o kojoj će iznova odlučivati organi UEFA. Ako i tim, drugostepenim rešenjem, neka od strana ne bude zadovoljna, pravdu može da potraži upravo pred Sudom za sportsku arbitražu.

hotsport.rs – tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter