0
Evropske lige

KALČOPOLI NIJE NI POSTOJAO? Sud oslobodio Mođija krivice, Juventus sada traži svoje titule nazad!

Objavljeno: 24.03.15 u 20:28

Čelnici Juventusa koji su bili optuženi i kažnjeni zbog navodnog učešća u poznati italijanski skandal oko nameštanja utakmica, Lućano Mođi i Antonio Điraudo, oslobođeni su svih optužbi odlukom italijanskog suda.

Bivši rukovodioci najtrofejnijeg italijanskog kluba Juventusa bili su optuženi za malverzacije oko nameštanja utakmica, uticanja na delegiranje sudija, kao i na sam uticaj na suđenje mečeva u sezoni 2005/2006. Njima je tada određena zabrana bavljenjem fudbalom u narednih pet godina, što su obojica odslužili, a Juventus je izbačen u Seriju B, oduzete su mu dve titule šampiona Italije i dodeljene drugoplasiranom timu Interu.

Kasacioni sud je doneo presudu da su slučajevi Mođija i Đirauda zastareli, te da su samim tim izbegli zatvorske kazne u trajanju od 28, odnosno 20 meseci.

Sada se oglasio Juventus koji traži isplatu od  433 miliona evra, na ime odštete za narušen imidž kluba. Pošto je Juventus tada igrao u nižem rangu takmičenja, imao je ogromne gubitke sponzora, igrača, TV prava, ali i navijača. Zbog toga se traži velina novčana naknada, ali i vraćanje dva oduzeta ‘Skudeta’.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter