0
Evropske lige

BENZEMA: Sanjam „Zlatnu loptu“ u svojim rukama

Objavljeno: 09.03.15 u 11:51

Napadač Real Madrida Karim Benzema izjavio je da sanja da jednog dana dobije nagradu „Zlatna lopta“ koju FIFA dodoljeuje najboljem fudbaleru planete.

Ipak, Benzema priznaje da je svestan da će morati da zaigra neverovatno kvalitetno ukoliko planira da svoje snove sprovede u delo.

Kao što je poznato, prethodnih godina Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo apsolutno su dominirali u izboru za „Zlatnu loptu“. Argentinac je četiri puta dobio ovo priznanje, a Portuglac je došao do tri ova priznanja.

– Osvajanje „Zlatne lopte“ za mene ostaje jedan od ciljeva u karijeri – rekao je Benzema.

– Neću da lažem nikoga povodom toga. „Zlatna lopta“ je uvek u mojim mislima. Svaki igrač sanja o osvajanju ove nagrade. Tako i ja – iskren je Benzema.

– Šta bih trebao da uradim da je dobijem? Verovatno bih trebao da osvojim mnogo trofeja i da postignem 80 golova u jednoj sezoni – kaže as Reala.

Ovaj 27-godišnji fudbaler priznaje da je prošao kroz težak period adaptacije po dolasku u Madrid iz Liona u leto 2009. godine.

– Bio sam prilično srećan zbog prelaska u Real, ali nakon prvih nekoliko nedelja, osetio sam se jako izgubljenim bez podrške porodice i prijatelja – kaže Benzema i nastavlja:

– Bilo mi je teško. Morao sam mnogo da radim, radio sam stvari koje nisam radio u Lionu. Sve to je za mene bila jedna sasvim nova dimenzija – jasan je Benzema.

– Ipak, sav naporan rad je dao rezultat i mislim da sam napredovao kao igrač. Sada sam svestan svog kvaliteta. Ovo je moja šesta sezona u Realu. Da sam isti kao i svaki drugi igrač, verovatno ne bih se zadržao ovoliko dugo u Madridu – podvukao je Benzema piše goal.com.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter