Predsednik sportskog društva Partizan i trener košarkaškog kluba Duško Vujošević oglasio se saopštenjem u kojem ističe da je fudbalska sekcija ovog sportskog društva uputila košarkaškom klubu značajnu finansijsku pomoć, i to novcem od prodaje napadača Petra Škuletića u Lokomotivu iz Moskve.

Nezvanično, u pitanju je cifra od 200.000 evra koju je fudbalski klub uplatio košarkaškom. Prenosimo saopštenje predsednika Sportskog društva Partizan Duška Vujoševića.


– U ponedeljak, 2. marta FK Partizan je uplatio značajnu i pravovremenu finansijsku pomoć za KK Partizan, koji se tokom ove sezone suočava sa najozbiljnim finansijskim problemima od svog osnivanja. Ugroženo je osnovno funkcionisanje kluba i njegova mogućnost da servisira poreske obaveze i obaveze prema igračima.

Ova podrška  naravno nije zamena za obavezu svih klubova JSD Partizan, uključujući i košarkaški, da daju svoj maksimum kada je reč o prihodima i domaćinskom poslovanju, niti poruka novim sponzorima da bi njihov doprinos bio manje značajan.

Imajući u vidu teške okolnosti i ozbiljne finansijske probleme u kojima se nalazi i FK Partizan, ova značajna pomoć za KK Partizan u sadašnjem kritičnom trenutku veoma je važna, kako bi košarkaški klub uopšte bio u stanju da završi postojeću takmičarsku sezonu, sa makar minimalnom šansom da ostvari najviše takmičarske rezultate.  

Drastično smanjenje prihoda od sponzorstava, koje je u poređenju sa prethodnom sezonom praktično prepolovljeno, dovelo je KK Partizan, ali i ostale klubove JSD Partizan u krajnje nezavidnu finansijsku situaciju. Odluka uprave FK Partizan da se u ovako teškom trenutku pruži pomoć KK Partizan, budi nadu da će finansijska stabilizacija FK Partizan, značiti i povratak prakse sistemske podrške fudbalskog kluba celoj porodici Partizanovih udruženih klubova, koji se sada nalaze na ivici opstanka. 

Neka ovo bude podstrek i podsetnik za ostale koji su u mogućnosti, da slobodno pruže Partizanu podršku – stoji u saopštenju koje potpisuje Duško Vujošević.

hotsport.rs