0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NIŠTA OD SUBOTIĆA: Za reprezentaciju povređen, za Borusiju nije

Objavljeno: 01.03.15 u 14:09

Savo Milošević, potpredsednik FS Srbije zadužen za rad sa A i Mladom reprezentacijom, i Radovan Ćurčić, selektor A reprezentcije Srbije, posmatrli su jucerašnju derbi utakmicu nemačkog prvenstva izmedju Borusije iz Dortmunda I Šalkea i posle meča su razgovarali sa našim internacionalcem Nevenom Subotićem. Sastanak sa Subotićem bio je jedan u nizu ?planiranih sa potencijalnim reprezentativcima u periodu izmedju dve kvalifikacione utakmice.

Razgovor je protekao u iskrenom i prijateljskom tonu. Potpredsednik Milošević i selektor Ćurčić obavestili su Subotića o planovima i novouspostvljenom sistemu rada sa najboljom selekcijom. S druge strane, naš internacionalac iz redova Borusije nadležnima je govorio o trenutku i stanju u kojem se nalazi.

FS Srbije I vodeći ljudi A reprezentacije žele da ovakvim radom i pristupom postave osnove sistema za duži vremenski period. Poštujući interesovanje javnosti o statusu Nevena Subotića u najboljoj selekciji obaveštavamo da on u ovom trenutku nije u mogućnosti da prihvati sve obaveze i na njih odgovori na adekvatan način. ?Brojni detalji razgovora spadaju u domen profesionalnog odnosa izmedju nadležnih u reprezentaciji i samog igrača i o njima neće biti reči. Iskrenost u stavovima znači obema stranama i svakako jača dalje odnose. Kontakt sa Nevenom Subotićem neće biti prekinut, odnosi će biti dodatno aktivirani u budućnosti, uz uverenje da će iskusni i kvalitetni defanzivac jednog dana ponovo obući dres nacionalnog tima.

Posle posete i obavljenih razgovora, potpredsednik FSS Savo Milošević je izjavio:

– Mi smo rekli da hoćemo da se sretnemo sa igračem i razgovaramo otvoreno o svemu. Tako je upravo i bilo i ova poseta je svima mnogo značila. U ovom trenutku Neven Subotić ne može da prihvati poziv, mi to razumemo, ali isto tako verujemo da će se stvari promeniti u najskorije vreme. Predočili smo mu sve principe rada u A reprezentaciji, dobili smo podršku za te ideje i nadam se da će on ubrzo postati deo ekipe kojoj pripada.

Selektor Radovan Ćurčić je istakao:

– Posle iskrenog razgovora jasno je da Subotić u ovom trenutku nije spreman za povratak. Razgovor sa Subotićem je bio samo jedan u nizu onih koje vodimo sa brojnim potencijalnim reprezentativcima. Utakmica protiv Portugalije je skoro pred nama i meni je važno da znam na koji način i sa kojim snagama moram da pripremam predstojeći duel. Srbija ima nekoliko opcija na svim mestima i na nama je da izaberemo onu najbolju za ostvarenje takmićarskih ambicija.

Na kraju, Neven Subotić je za sajt FS Srbije rekao:

– Meni je i dalje najvažnije da radim na punom oporavku od teške povrede koja me je prošle sezone odvojila devet meseci od fudbala. Tačno je da sam se vratio i da igram, ali i dalje svakodnevno radim vežbe oporavka i jačanja kolena. Procena je da dodatni angažman oko igranja u reprezentaciji u ovom trenutku ne bi bila najbolja opcija za moje zdravstveno stanje. Gledam svaku utakmicu naše reprezentacije kao pravi navijač i od srca drugovima i svima u Savezu želim sve najbolje, pobede i uspehe…

Fudbalska reprezentacija Srbije narednu utakmicu u okviru Grupe I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope u Francuskoj igraće 29. marta protiv Portuglije na stadionu “La Luš” u Lisabonu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter