0
Domaći fudbal

SPF ‘NEZAVISNOST’: Napad na igrača je novi hladan šamar, država mora da reaguje!

Objavljeno: 24.02.15 u 14:22

Velika prašina podigla se u srpskoj fudbalskoj javnosti povodom navodnog fizičkog napada navijača FK Novi Pazar na igrače istog kluba. U tom sukobu koji se dogodio u klupskim prostorijama posle poraza Novopazaraca od Rada u prvom kolu prolećnog dela sezone jedan od navijača je uperio pištolj u glavu igraču.

Povodom toga usledila je reakcija Sindikata profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnost’, koji je u saopštenju objavljenom na sajtu te organizacije oštro osudio ovaj događaj i pozvao nadležne organe da hitro i adekvatno reaguju. Saopštenje prenosimo u celosti:

– Kao što je već poznato, i o čemu je javnost obaveštena putem medija, dana 23.02.2015. godine navijači FK ‘Novi Pazar’, ako se isti mogu tako nazvati, ušli su u klupsku svlačionicu nezadovoljni rezultatom i porazom svog tima na premijeri prolećnog dela prvenstva.

U tom incidentu jedan od navijača repetirao je pištolj i stavio ga na glavu igraču Žarku Udovičiću jer pomenuti igrač na utakmici protiv FK ‘Rad’ nije iskoristio jedanaesterac koji je pro rezultatu 1-0 za FK ‘Rad’ bio dosudjen za FK “Novi Pazar”.

Nažalost, i pored brojnih apela i upozorenja o kojima smo pričali prethodnoh godina i upozoravali javnost i državne organe, kako i na koji način se vrši nasilje nad igračima, ponovo smo dobili hladan šamar. Možda je ovaj hladan šamar za mnoge iznenadjenje ali za nas koji se bavimo ovom temom nije iznenadjenje jer nikada ni jedan navijač koji je vršio nasilje nad igračima nije bio procesuiran i osuđen.  Igrači u Srbiji žive u strahu, uplašeni i poniženi, čekajući sledeći dan u nadi da im niko neće lupati šamare, paliti automobile, stavljati pištolje na glavu.

S obzirom na sve prethodno navedeno, SPF NEZAVISNOST osuđuje ovaj nemili događaj koji se odigrao u prostorijama FK ‘Novi Pazar’. Ovom prilikom pozivamo sve nadležne organe Republike Srbije da hitno i bez odlaganja, u okviru svojih nadležnosti i ovlašćenja, preduzmu sve potrebne pravne i faktičke radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti učesnika događaja.

Apsolutno je nedopustivo da se u klubu, koji je član Jelen Super lige Srbije, dešavaju ovakve nemile scene. Nedopustivo je da navijači zavode red i prete igračima bez obzira na razloge i motive takvog postupanja. Klub i njegova Uprava kao i svi zaposleni u klubu, su dužni da preduzmu sve neophodne radnje kako bi igračima obezebedili minimalne uslove za život i rad  u klubu, ali pre svega da zaštite svoje igrače od fizičkih napada.

S obzirom na sve prethodno izrečeno, SPF NEZAVISNOST će uvek, koliko je to u njegovoj moći i nadležnosti, podržavati igrače i štititi ih od događaja koji su se odigrali u Novom Pazaru

Sindikat profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnost’

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter