0
Evrokupovi

LŠ (OSMINA FINALA): Barselona jednom nogom u četvrtfinalu, Juventus sa prednošću ide u grotlo Dortmunda (VIDEO)

Objavljeno: 24.02.15 u 22:55

U prvim mečevima osmine finala Lige šampiona Barselona je u gostima sa 2:1 (2:0) savladala Mančester siti, dok je Juventus u Torinu bio bolji od Borusije 2:1 (2:1).

Velike nade polagali su navijači Mančester sitija u dvoboj sa Barselonom, ali će po svemu sudeći Katalonci u četvrtfinale najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja. Mesi i drugari slavili su na Etihadu sa 2:1, a Argentinac je u 94. minutu promašio penal za ubedljiviju prednost pred revanš za tri nedelje.

Da će Baarselona napadati bilo je jasno već u sedmom minutu kada je Suarez propustio prvu priliku. Ipak, u 16. minutu Urugvajac nije propustio šansu koja mu se ukazala. Suarez je dobio loptu u kaznenom prostoru, okrenuo je Kompanija i zatresao mrežu. Pokušao je Mančester siti odmah da uzvrati, ali je Džeko bio nperecizan.

Barselona je ponovo zapretila u 26. minutu preko Suareza, ali se on ovoga puta obrukao i sa desetak metara slabo šutirao u golmana Harta. Kao i u prethodnoj situaciji, Urugvajac drugu šansu nije propustio. Alba je ubacio loptu u peterac, a „veverica“ loptu na tacni nije mogla a da ne pospremi u mrežu.

Drugo poluvreme donelo je neverovatnu ofanzivu Mančester sitija. Šanse su propuštali Džeko, Nasri i Demihelis. Ipak, inicijativa se domaćinu isplatila u 69. minutu kada je Silva fantastično uposlio Aguera, a ovaj rutinski loptu smestio u gol. Ofanziva „građana“ splasnula je u 74. minutu kada je Kliši zaradio drugi žuti karton i napsutio teren. Od tog trenutka Barselona je ponovo zaigrala dobro, a stopostotnu šansu u 94. minutu za 3:1 promašio je Mesi. Argentincu je prvo Hart skinuo penal, a potom je glavom sa pet metara promašio gol.

Juventus je u Torinu sa 2:1 savladao Borusiju iz Dortmunda. Meč su obeležile katastrofalne greške odbrambenih igrača. „Stara dama“ je povela u 13. minutu. Morata je probio po levom boku, loptu ubacio u peterac, a Vajdenfeler očajnom intervencijom je dodao do Teveza, a Argentinac sproveo u mrežu.

Gostujući navijači nisu dugo patili. Defanzivac Juventusa Kjelini se okliznuo, poklonio je loptu Rojsu, a ovaj majstorski savladao nemoćnog Bufona. Do kraja prvog poluvremena crno-beli su poveli sa 2:1, a ovoga puta egzekutor je bio Morata.

U drugih 45. minuta Juventus je napadao. Tevez i Morata su promašivali iz nerealnih situacija, a najviše se obrukao Fereira u poslednjim minutima kada je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Borusije loptu poslao tik pored stative. Rezultat od 2:1 „milionere“ održava u igri za plasman u četvrtfinale.

Kada su srpski fudbaleri u pitanju ni Kolarov u Sitiju, ni Subotić u Borusiji nisu bili u protokolu.

Rezultati:

Mančester S – Barselona 1:2 (0:2)
(Aguero 69 – Suarez 16, 30)

Juventus – Borusija D 2:1 (2:1)
(Tevez 13, Morata 43 – Rojs 18)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter