3
Domaći fudbal

ŠESTI PRIPREMNI MEČ U TURSKOJ: I Bugari bolji od Partizana

Objavljeno: 10.02.15 u 16:15

Partizan je u šestom pripremnom meču u Turskoj poražen od Liteksa sa 2:1 (0:0). Strelci su bili Cvetkov u 65. minutu, Ćirković u 78 i Popov u 83.


Partizan: Lukač, Bandalovski, Petrović Nemanja (od 58′ Volkov), Ilić Branko, Balažic (0d 58′ Ćirković), Marković (od 58′ Brašanac), Drinčić, Babović (od 58′ Marinković), Škuletić, Ninković (od 83′ Šaponjić), Živković Andrija (od 58′ Grbić).
Klupa: Kljajić, Volkov, Ćirković, Stevanović, Brašanac, Grbić, Petrović Ivan, Marinković, Šaponjić. Trener: Marko Nikolić

Liteks (Loveč): 31 Barriviera, 16 Popov, 13 Božikov, 28 Galabov, 5 Rafael Perez, 93 Petrus Boumal, 3 Nedialkov, 15 Malinov, 70 Danilo Asprilla, 99 Despodov, 73 Angelov.
Igrali su još: Orlinov, Milanov, Goranov, Georgijev, Cvetkov, Kolev, Rumenov, Minčev. Trener: Krasimir Balakov

Prvih 15 minuta je proteklo u ispitivanju snaga, tvrdoj i ravnopravnoj igri. Fudbaleri Liteksa su igrali uzuzetno oštro, što je sudija u velikoj meri tolerisao.

U tom 15 minutu i prva prilika posle slobodnjaka Drinčića sa desne strane, skočio je Škuletić i glavom poslao loptu pored gola. U 19 minutu je Bandalovski lepo prošao po desnoj strani i centrirao, ali je odbranau poslednjem trenutku otklonila opasnost od gola. Drinčić je opasno pripretio udarcem iz slobodnjaka sa 35 metara, a golman jedva odbio loptu, koja je išla u donji ugao.Partizan je od 15 minuta preuzeo igru i imao mnogo veći posed lopte…

No, u 27 minutu opasna situacija pred golom crno-belih posle skraćenog kornera, a odbrana je uspešno otklonila opasnost. Prva velika šansa se ukazala crno-belima u 30 minutu, kada je lepo sa leve strane zavrnuo Petrović, a Babović sa 10 metara iz prve poslao loptu preko gola levom nogom iz igledne situacije. Samo dva minuta kasnije Babović odlično pronalazi Škuletića, koji beži golmanu i dva puta šutira, ali je neko sa gol linije sklonio loptu u krner. Posle kornera još jedna velika prilika, ali je opet neko sa gol linije izbacio loptu u polje.

Bugari su u 35 minutu iznenada došli u mrtvu šansu, pošto je Asprilja pobegao odbrani na odličan pas Popova, izašao potpuno sam ispred Lukača i šutirao, a Lukač fenomenalno telom brani čist gol.

partizan
Foto.fkpartizan.rs

Drinčić je u 40 minutu iz skrećenog kornera oštro zavrnuo, ali je lopta prozujala kroz kazneni prostor, a da niko nije stigao da je zakači…Asprilja je šutirao sa 20 metara oštro u 43 minutu, lopta ide pored gola.

U 47 minutu je Škuletić odlično ubacio sa leve strane, na loptu je natrčao Živković, a odbrana je bila u gustom rasporedu i lopta jednostavno nije imala gde da prođe. Odbijenu loptu je pokušao da gurne u gol Ninković, ali je nepropisno ometen, no sudija je samo odmahnuo rukom. Minut kasnije i Škuletić je oboren na ivici kaznenog prostora u izglednoj prilici, a turski sudija opet pokazuje da se igra nastavi. U 52’ jedna dugačka lopta Liteksa, Lukač istrčava i nogom izbija ispred Asprilje, a sudija svira slobodnjak i daje Lukaču žuti karton. U sledećem minutu posle kornera Škuletić šutira ka golu, a neko iz odbrane igra rukom, sudija samo nemi posmatrač. Škuletić je posle lepe akcije u 60 minutu imao veliku šansu, šutnuo je iz prve sa 7 metara, a golman je ušao u šut i spasio gol.

No u 65 minutu Liteks postiže gol preko Cvetkova. Izveden je korner, Asprilja je odlično šutirao, Lukač fenomenalno brani, a odbijenu loptu Cvetkov sprovodi u mrežu.

Škuletić je imao lepu priliku u 69’, kada je odlično levom šutirao sa 16 metara za milimetar pored gola. Cvetkov je oprobao šut i u 72 minutu, a Lukač je siguran i hvata loptu. Brašanac je pokušao posle ubacivanja Volkova sa strane, golman na mestu. Minut kasnije Brašanac lepo prolazi i zavrće sa leve strane na peterac, a ispred Škuletića odbrana izbija loptu u aut.Škuletić je u 78’ lepo išao na jednu loptu na oko 10 metara, bio je fauliran, lopta ide u korner iz koga Drinčić idealno zavrće, a Ćirković glavom u visokom skoku zakucava loptu pod prečku za 1:1.

Liteks je u 83’ ponovo došao u vođstvo. Posle prekida i centaršuta Asprilje, Popov je odlično skočio i glavom zakucao loptu pod prečku za 1:2.

U 90’ posle kornera Drinčića, Volkov je u padu odlično šutirao glavom, a lopta za koji milimetar ide preko prečke.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter