0
Fudbal

AMBICIOZNO: Katar želi Gvardiolu za SP 2022.

Objavljeno: 04.02.15 u 16:52

Fudbalski savez Katara želi da dovede trenera Bajerna iz Minhena Pepa Gvardiolu za novog selektora. Cilj Saveza je da Gvardiola bude selektor te reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2022. godine čiji će Katar biti domaćin, preneo je list „Bild“.

Gvardiola je na završetku karijere, između 2003. i 2005. godine igrao za katarski Al Ali i bio je ambasador Katara u kampanji za domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine.

On je trenersku karijeru započeo u Barseloni sa kojom je za četiri sezone osvojio 14 trofeja. Gvardiola je Bajern preuzeo 2013. godine i u prvoj sezoni osvojio je duplu krunu, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo. Bajern je trenutno prvi na tabeli Bundeslige i igra u završnim fazama Lige šampiona i Kupa Nemačke.

Gvardiolin ugovor sa Bajernom ističe sledeće godine, a nemački mediji spekulišu da bi mogao da napusti klub na kraju sezone i preuzme jedan premijerligaški klub.

„Bild“ je u sredu preneo da Fudbalski savez Katara ima velika finansijska sredstva da poboljša državni tim uoči Mundijala čiji će biti domaćin 2022. godine i da želi da postavi Gvardiolu za selektora.

Katar trenutno zauzima 92. mesto na rang listi Svetske fudbalske federacije FIFA.

hotsport.rs  – Beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter