0
Evropske lige

LK ENGLESKE: Kurtoa i sudije spasile Čelsi poraza na Enfildu (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.15 u 22:46

U prvom polufinalnom duelu Liga kupa Engleske Liverpul i Čelsi odigrali su nerešeno 1:1, pa su gosti daleko bliže plasmanu u finale pošto se revanš igra za sedam dana na njihovom stadionu.

„Plavci“ za koje su ceo meč večeras odigrali i Nemanja Matić i Branislav Ivanović poveli su posle sumnjivog penala koji je sigurno realizovao Azar nad kojim je Čan prema mišljenju sudije Etkinsona napravio prekršaj.

U samoj završnici prvog dela arbitar je propustio priliku da svirne penal i za Liverpul nakon što je Dijego Košta rukom pokupio loptu ispred Lazara Markovića. Izjedančenje „crvenima“ je posle odlično solo prodora doneo Rahim Sterling koji je večeras bio prava napast po odbranu Čelsija. Međutim, ekipa Brendana Rodžersa nije uspela da materijalizuje bolju igru i inicijativu pošto je večeras odličan bio i golman gostiju Tibo Kurtoa koji je u nekoliko navrata praktično spašavao već viđene pogotke, a prilikom jednog šuta Stivena Džerarda pomogla mu je i stativa.

Belgijski golman je mogao da zaradi i isključenje sredinom drugog dela kada je intervenisao rukom van svog kaznenog prostora, ali je i to promaklo sudiju Etkinsonu.

U drugom polfinalnom dvoboju sastaju se Totenhem i Šefild Juunajted, a prvi meč je na programu u sredu.

Liga Kup, polufinale, prve utakmice

Liverpul – Čelsi 1:1 (0:1)
(Sterling 59 – Azar 18pen)

Sreda, 21. januar
20.45h Totenhem – Šefild Junajted

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter