0
Evropske lige

FOTO: FIFA

KAKVA PETORKA: Ko bi sve osvojio Zlatnu loptu da nema Mesija i Kristijana? (FOTO)

Objavljeno: 14.01.15 u 12:58

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo nastavili su svoju dominaciju u izboru za najboljeg igrača sveta.

Od 2008. do 2014. godine, ovaj strašni tandem osvojio je svih sedam Zlatnih lopti (Mesi četiri, Ronaldo tri) i time dokazao da je neprikosnoven u poslednjoj deceniji.

Ipak, da nije bilo Argentinca i Portugalca, ovu titulu bi ponelo petorica fantastičnih igrača, koji su definitivno zaslužili da u svojoj vitrini imaju jedno ovakvo laskavo priznanje – Fernando Tores, Ćavi Ernandes, Andres Inijesta, Frank Riberi i, naravno, poslednji iz prošle godine – Manuel Nojer.

Poslednji koji je osvojio Zlatnu loptu, a da nije Mesi ili Ronaldo, bio je Rikardo Kaka, koji se 2007. godine našao upravo ispred pomenutog tandema.

Zanimljivo, Mesi i Ronaldo su prethodnih godina bili čak ispred trojice Španaca – Toresa i Ćavija i Inijeste po dva puta, pa je Luis Suarez, legenda Barselone, jedini iz te zemlje koji je proglašen za najboljeg na svetu i to davne 1964. godine.

Zlatna lopta 2

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter