0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Mrđa: Nedostaje mi prozivanje sa Mijailovćem i Pečnikom, pratim sve o Zvezdi

Objavljeno: 04.08.14 u 08:33

Doskorašnji napadač Crvene zvezde Dragan Mrđa, preselio se ovog leta u Japan gde je odlično startovao, pošto je na prve četiri utakmice pogodio čak tri puta u metu.

Dragan Mrđa

Bivši napadač crveno-belih prezadovoljan je situacijom u Džej ligi, kvalitetom fudbala i novim okruženjem, tako da su mu prvi utisci obojeni jarkim bojama:

„Mogu da kažem samo jedno – krivo mi je što ranije nisam došao ovde. Sve je savršeno! Čak je i kvalitet fudbala iznad nivoa koji sam očekivao. Jedino im malo fali našeg mentaliteta, to pokušavam da im usadim. Da izađu na teren s većom agresijom. Zadovoljan sam početkom, već tri gola, nisam očekivao da će doći tako brzo jer sam u potpuno drugačijoj sredini, ali super. Idemo dalje, do opstanka u ligi“, kazao je Mrđa, prenosi „Kurir„.

Ovaj fudbaler brzo se prisetio vremena provedenog u crveno-belom dresu i čuvene anegdote po imenu „Đino Rafali“ (Na Zvezdinim priprema, saigrači su prevarili Mrđu da ga Rafali (u njegovoj ulozi Nejc Pečnik) vodi u Omiju).

„Realno su uspeli u šali. Sve su do tančina odradili (smeh). To je još samo jedna potvrda kakva je atmosfera vladala među nama. Bilo je mnogo šale na svačiji račun, dobro, možda je ova na moj bila i najbolja. Bilo bi još efektnije da su mi sve rekli posle tri-četiri dana, tada bi se svi pošteno ismejali. Naravno, nisam se naljutio. Nejc Pečnik, alijas Đino Rafali, vratio je svom velikom prijatelju za sve“, priseća se Mrđa.

On dodaje da je u crveno-belom dresu obožavao da se šali na račun Slovenca:

„Često sam voleo da se zezam na Pečnikov račun, a on mi je uvek odgovarao: „Dobro, dobro, vratiću ti ja.“ I eto, dočekao je“, kaže uz osmeh Dragan Mrđa.

Bivši napadač reprezentacije Srbije još malo se prisećao vremena u crveno-belom dresu beogradskog tima:

„Nestvarno. To je zato što mi je Nikola Mijailović talija, poseduje neku magiju. Hvala mu za Omiju (smeh). Imali smo neki naš ritual, da legnem pre svake utakmice na sto zamasažu i čekam Džonija da mi izmasira leđa“, kaže Mrđa.

On kaže da je posle ovog rituala obično postizao golove, ali da takav slučaj nije bio u Subotici:

„Tad je zapelo. Kasno smo stigli na stadion, žurili smo da izađemo na zagrevanje. A ja na stolu za masažu. Požurivali su me, ali nije mi palo na pamet da krenem dok me Džoni ne izmasira. Pobedili smo sa 2:1 i dao sam gol, uz neizostavan osmeh kaže Mrđa“, podvukao je Mrđa.

Ovaj fudbaler ne krije da i dalje prati svako dešavanje u Crvenoj zvezdi:

„Čujem se sa Džonijem, Ninetom, Pečnikom… Zvezda je u mom srcu, sama pomisao da više neću igrati na Marakani mi je teška. Razmišljam često koliko bi bilo lepo da se ponovo okupi ta ekipa u Zvezdi, jedinstvena, neponovljiva. Napravili su na Marakani opet dobar tim. Srećno, momci, uz vas sam“, zaključio je Mrđa.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter