Ljubimac navijača Partizana Lamin Dijara ekstremno je nezadovoljan činjenicom da je doskorašnji plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson dobio pasoš republike Srbije.

Lamina Dijara

Ovaj Senegalac zatražio je putne isprave Srbije još 2012. godine, međutim, do dana današnjeg – nije ih dobio. Kako sam navodi, razlog za to je, rečeno mu je u nadležnim institucijama, to što “više nije igrač Partizana“.


Međutim, onda je na scenu stupio Demarkus Nelson koji je brzo dobio srpski pasoč, iako je iz Zvezde otišao u PAO.

Nekadašnjem igraču Partizana su tek pre nekoliko meseci saopštili da “ne ispunjava uslove za srpsko državljanstvo”. Kako sam kaže, on je sam morao da ide i traži odgovor jer mu godinama niko ništa tim povodom toga zvanično nije saopštio.

“Pre nekoliko meseci, preciznije krajem maja, kad sam boravio u Beogradu, otišao sam da se raspitam šta se događa s pasošem budući da već nekoliko godina nisam dobio nikakav odgovor. Tamo su mi rekli kako ne mogu da dobijem državljanstvo jer sam konkurisao preko sporta, a iz Partizana su dobili papir na kojem piše da više nisam član tog kluba”, rekao je Dijara a prenosi “Kurir”.

Bivši fudbaler crno-belih nije preterano srećan zbog takvog razvoja situacije:

“Malo sam razočaran zbog svega. Nikako ne i ljut na ljude iz Partizana jer je meni taj klub sve dao. Postoje i drugi načini da dobijem pasoš, a kako sam s ekipom iz Humske imao ugovor pet godina, bez obzira na to što sam jednu godinu bio u Dubaiju, stičem pravo da apliciram po nekom drugom osnovu”, smatra Dijara.

Naravno, priča o inostranim igračima u dresu reprezentacije Srbije je prava pandorina kutija koju smo juče krišom otovrili.

Ovaj Senegalac, koji je u Srbiji proveo znatno više vremena nego neki drugi sportisti koji su stigli do državljanstva kaže da još nije odustao od namere da se “posrbi”:

“Ne, nisam odustao od pasoša. Kupio sam stan na Novom Beogradu, koji, nažalost, nije na moje ime, ali nadam se da ću jednog dana steći pravo da bude moj. Voleo bih da živim u Srbiji, da tu ostanem posle fudbalske karijere i bilo bi lepo da dobijem državljanstvo. Znam da su neki drugi sportisti dobijali pasoše posle samo nekoliko meseci, ali dobro, šta je tu je”, razočaran je Senegalac.

Nakon što Nelson dobio pasoš, ironičnom porukom na “Tviteru” oglasio se i bivši plej Partizana Leo Vestrman koji je, takođe, zatražio putne isprave Srbije.