0
Fudbal

Argentina s Belgijom i Holanđani s Kostarikom u poslednjem obračunu 1/4 finala

Objavljeno: 05.07.14 u 11:36

Svetsko prvenstvo u Brazilu ulazi u samu završnicu. Danas su na repertoaru poslednji dueli 1/4 finala Mundijala.

official-partner-merchandise-fifa-brazil-2014_531082945bd94_w1500

U terminu od 18:00 sati na „travnati tepih“ Nacionalnog stadiona u prestonici Braziliji, istrčaće Argentinci i Belgijanci. Predvoeđni Lionelom Mesijem, „Gaučosi“ krče put ka svom jedinom cilju: podizanju „Boginje„.

Međutim, ekipa za koju stanovništvo u Belgiji veruje da je „najtalentovanija generacija ove zemlje u poslednjih pola veka“, sasvim sigurno neće doći na megdan Argentini unapred položivši oružje, spremna da zamaše belom zastavicom već od prvog zvižduka arbitra.

Ova dva rivala su se do sada sastala četiri puta, a Argentinci su pobedili čak tri puta. Jedan duel propao je Belgijancima. Ono što u ovom trenutku deluje kao već izvesno jeste da Belgijanci ne smeju sebi da dozvole luksuz da prvi prime gol.

Naime, Belgija je do sad postigla tek četiri pogotka ovom rivalu, što samo po sebi govori da im neće biti lako da sustignu rezultatski deficit ukoliko do njega dođe. Sa druge strane, biće teško odoleti naletima „Gaučosa“ koji su postigli 10 golova u duelima s Belgijom.

U drugom meču koji će se igrati od 22:00 sata na stadionu Arena Fonte Nova u Salvadoru, na tereć će istrčati igrači Holandije i Kostarike. U istorijskom četvrtifinalu Mundijala u Brazilu, na kojem se po prvi put dogodilo da samo prvoplasirani timovi grupa igraju međusobne duele, dogodiće se još jedan duel za istoriju.

Holandija i Kostarika nikada ranije nisu ukrštali koplja, a simpatični Kostarikanci, nakon istorijskog uspeha, pokušaće da urade ono što niko nije mogao ni da sanja – da se plasiraju u 1/2 finale. Protiv Robena, Huntelara i drugova posao im neće biti lak.

Ali, kako sami kažu: „Niko se nije nadao ni da će proći u teškoj grupi sa Urugvajom, Italijom i Engleskom pa su prošli“. I to kao prvoplasirani. Imaju li snage za novu senzaciju? Saznajte uz portal hotsport.rs

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter