0
Fudbal

Zdravko Mamić prvi s leva

Maminjo poput Toleta: Odlazim, ali…

Objavljeno: 20.03.14 u 17:18

Legendarni prvi čovek Dinama iz Zagreba, Zdravko Mamić, potvrdio je izrečeno na Skupštini kluba iz Maksimira i najavio svoj odlozak. Međutim, namerno ili ne, Mamić u stilu predsednika FSS Tomislava Karadžića svoj odlazak ipak uslovljava.

Zdravko Mamić prvi s leva
Zdravko Mamić prvi s leva

„Ne vidim drugo rešenje nego da odem. Ali, ostaću u Dinamo sve dok se ne pronađe bolje rešenje. Mislim da nema drugog rešenja osim privatizacije kluba. Rekao sam da odlazim kako bih sprečio izbacivanje Dinama iz Evrope. Zakleo sam se na vernost i ljubav Dinamu i ovo je pitanje odgovornosti“, rekao je Mamić.

Popularni Maminjo smatra da pre svega ima obavezu prema ljudima koji vole „zagrebačke modre“, ali i da će klub imati velikih problema na evropskoj sceni.

„Rekao sam da nas čeka evropska sezona puna nagaznih mina i opasnosti. Zna se da jedna grupa ljudi koja ne želi dobro Dinamu, Zagrebu i Hrvatskoj uzvikuje rasističke parole. UEFA je nemilosrdna prema tome. Prvi rasistički uzvik je prazna navijačka tribina, drugi uzvik prazan stadion, a treći izbacivanje Dinama iz Evrope“ rekao je Mamić i dodao:

„U Zagrebu imamo problem, uvek pronađemo neprijatelje. Jednom je bio Tuđman, pa Ćiro, Šoić, Canjuga, sada sam to ja. činjenica je da je Dinamo devet godina prvi, da smo odigrali više od 100 zvaničnih međunarodnih utakmica. Firma smo koja je među najboljih petu u Hrvatskoj kada se gubi 100.000 radnih mesta. Mi isplaćujemo plate i osvajamo trofeje“.

Mamić nije ostao dužan ni navijačoj grupi Bad Blue Boys.

„To nisu naši navijači, to su neprijatelji svog kluba i svog grada. Oni slave kad mi primimo gol protiv stranog kluba, a kada pogodimo oni tuguju. Mene oni ne bi mučili da oni nemaju simpatiju onih koji bi trebalo da budu čuvari Hrvatske – političara i medija. Nekompetentnih političara i novinara“ zaključio je Mamić.

hotsport.rs/starsportphoto

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter