0
Fudbal

HNS: Hajka na Šimunića

Objavljeno: 22.11.13 u 15:25

davor-suker

Nakon skandala koji uzdrmao fudbalski javnost kada je Josip Šimunić ustaškim pozdravom slavio sa navijačima plasman reprezentacije Hrvatske na Svetsko prvenstvo u Brazilu oglasili su se i čelni ljudi Hrvatskog nogometnog Saveza.

„Žao mi je što uopšte otvaramo ovu temu danas. Stav HNS-a je da je ponašanje Josipa Šimunića neprimereno za sportske terene. Postoje propisi Saveza koji regulišu ponašanje igrača i mi ćemo reagovati. Žao nam je što je to zasenilo pobedu. Zabrinjava nas lavina negativnih komentara koja se srušila na našeg igrača, no naš stav je da njegov poziv za navijanjem nije bilo usmeren prema sećanju na ustaštvo“, rekao je Damir Vrbanović sekretar HNS.

Predsednik tamošnjeg Saveza Davor Šuker smatra da je hrvatski reprezentativni fudbal u specifičnoj situaciji.

„Ovo je još jedan dokaz da je naš Savez u specifičnoj situaciji i da nas FIFA i UEFA gledaju drugim očima. Pogotovo se to vidi kada se ovaj slučaj uporedi s onim u Beogradu kada su se, između ostalog, palile hrvatske zastave. Mi smo insistirali da transparent ostane na tribini, objašnjavali smo situaciju delegatu, ali mislim da se on uplašio. Na kraju je tražio objašnjenje iz FIFA, a njihov odgovor je bio negativan. To je bila velika greška i mi se nećemo pomiriti s tim“, istakao je Šuker.

Inače toko prepodneva disciplinska komisija FIFA odlučila je da pokrene postupak protiv Šimunića nakon što je prikupila sve relevantne podatke o tom događaju.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter