0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Kasalica: Očekujem praznik fudbala

Objavljeno: 01.11.13 u 18:30
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Uskoro će se navršiti pune dve godine, otkada je Filip Kasalica zadužio dres Crvene zvezde. U tom periodu brzonogi crnogorski reprezentativac odigrao je pet večitih derbija u kojima je sa terena četiri puta izlazio kao pobednik. I ne samo to, u dva je bio jedan od najzaslužnijih za uspeh svog tima.

Na debiju u polufinalu Kupa Srbije postigao je drugi gol za svoj tim u trijumfu od 2:0, da bi prošle sezone u jesenjem odmeravanju snaga večitih rivala, pogotkom za izjednačenje pokrenuo svoje saigrače koji su prvi put u istoriji iz minusa na poluvremenu uspeli da preokrenu rezultat na kraju susreta.

Beskompromisni borac i ovoga puta veruje u svoj i kvalitet svojih saigrača. Zvezdina „sedamnaestica“ je igrač koji nikada ne ostaje bez učinka na terenu. I u prošlom meču protiv Radničkog iz Kragujevca izborio je jedanaesterac koji je materijalizovao kapiten Nenad Milijaš.

„Nikome nije lako postići tri gola. Protiv Radničkog smo igrali bez nekolicine standardnih fudbalera koji što zbog povreda, što zbog bolje pripreme za derbi, nisu bili u kombinaciji za tim“, rekao je Kasalica i naglasio da je iluzorno govoriti o očekivanjima pred 145. derbi.

„Crvena zvezda je klub koji u svakoj utakmici, ne samo u duelima sa crno-belima uvek ide na pobedu. Do sada sam pet puta bio učesnik najveće utakmice u našem fudbalu i četiri puta smo pobeđivali. Ne samo ja, već svi moji saigrači koji su došli u prethodne dve godine imaju pozitivan skor sa komšijama“, naveo je rođeni Užičanin.

Prednost tima iz Ljutice Bogdana, Kasalica vidi u iskustvu i podršci sa tribina najvećeg srpskog stadiona.

„Smatram da smo iskusniji od njih, što moramo pametno da iskoristimo i kao što sam već rekao u poslednjih nekoliko godina, bilans pobeda je na našoj strani. Ne razmišljam puno o taktici, jer o tome brinu treneri, na nama igračima je da sprovedemo zamisli stručnog štaba. Očekujem pun stadion, praznik fudbala i veliki broj naših navijača sa kojima očekujem da se po završetku utakmice zajedno radujemo“, zaključio je Filip Kasalica.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter