e1957jnaf

Potpuno očekivano ogromna ‘bura’ digla se nakon što se pojavila informacija da je Viši sud u Beogradu doneo odluku da stadion u Humskoj pripada Ministarstvu 0odbrane.

U samo 24 sata imali smo priliku da čujemo sve i svašta. Od ponude komšijskog potpredsednika, do upozorenja predsednika JSD da će eksplozivnim napravama braniti crno – beli hram.


I nakon raznih špekulacija oko togo čiji je stadion i kako je nastao, sada se oglasio penzionisani general Vojske Jugoslavije Milen Simić.

“Prvo i osnovno, stadion JNA su svojim rukama izgradili vojnici na redovnom odsluženju vojnog roka i mali broj rezervnog sastava. Vojska je decenijama održavala taj stadion, a negde 1996. pokojni ministar odbrane Pavle Bulatović je stavio potpis na rešenje kojim je stadion dodeljen Partizanu” tvrdi Simić.

Međutim oficir nekadašnje vojske se tu nije zautsavio, već tvrdi da su i još neki doduš ne sportski objekti sporni.

Nije samo stadion Partizana bio sporan u pokušajima da se deo vojne imovine pripiše nekom drugom. Na primer, današnji Studentski kulturni centar, nekadašnji oficirski dom je takođe u vlasništvu Vojske. Zatim, Dom vojske na Trgu republike je, takođe, vojni objekat, a bilo je pokušaja da se njegov deo dodeli Narodnom pozorištu. Sasvim je normalno da Vojska potražuje ono što je izgradila i što je bilo njeno” zaključuje general potpukovnik u penziji Milen Simić.

hotsport.rs