0
Fudbal

Nikola Petković: Pravac istok

Objavljeno: 31.05.13 u 11:01

petkovic

Fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković ostavio je vrlo kvalitetnu sezonu iza sebe. Levi bek je ovu kampanju počeo na pozajmici u Izraelu, da bi se zatim na polusezoni vratio u matični klub. Petković smatra da je sezona mogla da bude daleko uspešnija.

-Generalno sam zadovoljan svojom polusezonom u Zvezdi. Bilo je dosta uspešnih i dobrih partija. Kao ekipa nismo uspevali da konstantno održavamo igru na visokom nivou, pa je s te strane bilo dosta turbulencija. I pored toga na kraju smo dobili priliku da se borimo za titulu. Ipak sve je palo u vodu, jer posle poraza u derbiju je bilo jasno da nismo uspeli da postignemo nešto što Zvezdi nije pošlo od ruke ni prethodnih pet godina – rekao je Petković, jedan od najboljih igrača „crveno-belih“ na večitom derbiju.

27-godišnji fudbaler je prošlog leta otišao na pozajmicu u izraelski Hapoel Tel Aviv za koji je ukupno odigrao 11 utakmica, osam u prvenstvu i tri u Evropi.

-Sezonu sam počeo u Izraelu. Igrali smo u jakoj grupi Lige Evrope, gde nam je jedan od protivnika bio Atletiko Madrid. Bio sam standardan i mislim da sam posao obavljao na visokom nivou – rekao je Petković.

Gotovo je izvesno da će Petković karijeru nastaviti u inostranstvu, samo je pitanje koliko će daleko otići od domovine.

-Što se tiče planova za nastavak karijere, ja sam trenutno slobodan igrač. Imam dosta ponuda – javljali su se klubovi iz Koreje, Japana, Nemačke, Izraela i Rusije. Prelazni rok tek počinje i za mene je najbitnije da ima interesovanja – kaže Petković.

Levi bek ‘crveno-belih’ je rekao po kom kriterijumu će odabrati naredni klub.

-U izboru naredne sredine veliku meru imaće ambicije, ali isto tako i finansijski deo, pa zbog toga nisam isključio ni mogućnost odlaska u Emirate ili Katar, odakle su me takođe kontaktirali timovi – zaključio je Petković.

Petković je karijeru počeo u Vojvodini, da bi zatim igrao u Turskoj i Nemačkoj. Tokom boravka u Ajntrahtu iz Frankfurta, odlazio je na pozajmice u ruski Tom Tomsk i Al-Ahli iz Saudijske Arabije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter