0
Domaći fudbal

Janković: Da li je na pomolu novi remont ekipe?

Objavljeno: 30.11.12 u 14:01

Konferencija za novinare  šefa stručnog štaba crveno – belih pred meč Crvene zvezde i Vojvodine na kojoj je trebalo da bude reči o predstojećm okršaju ovih rivala, pretvorila se u nešto sasvim drugo

Janković je najviše vremena govorio o materijalnoj situaciju u klubu i kako se ona odražava na prvotimce.

“U ovom trenutku priča se o milionima koji se duguju, priča se o prelaznom roku, ali se ne priča o tome da su igrači sedam meseci bez plate. Nema igrača ni u Realu ni u Barseloni koji bi igrao u takvim uslovima. Ovi igrači zaslužuju mnogo više poštovanja nego što je slučaj sada. Iz poštovanja prema poslu i prema njima morao sam ovo da kažem, jer odavno postoji pritisak da mnogi od njih nisu za Zvezdu.”  Započeo je Janković svoje izlaganje.

Janković se zatim, verovatno svestan promena koje nastupaju, temu usmerio ka zimskoj pauzi.

“Priča se da neki igrači nisu za Zvezdu, ali ovaj tim u ovom trenutku treba ojačati, a ne raspuštati. U proteklih nekoliko godina dovođeni su sportski direktori, oko 100 igrača je prošlo kroz klub, ali rezultata nije bilo. Sada je tu Radna grupa koja proverava dugove, plate Radne zajednice svedene su na 22.000, i ja sad pitam, da li je na pomolu novi remont ekipe?” rekao je Janković i dodao:

“Radna grupa je ušla u klub zato što je bilo 50 miliona evra duga ili više, a ne zbog osam bodova zaostatka. Predamnom je bio težak momenat, kada nije bilo ni predsednika, ni sportskog direktora, ni generalnog sekretara. Prva teza od imenovanja Radne grupe je ultimatum da derbi mora da se dobije i to u klubu gde ne postoji niko i gde nema plata. Ispalo je da smo najveći problem mi koji smo ostali.“

Trener Zvezde najavio je novu konferenciju za novinare u ponedeljak od 12 časova kada će kako je rekao “izneti nove detalje.”

Inače utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine na programu je u subotu od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter