0
Evrokupovi

Šahtjor bolji od šampiona

Objavljeno: 23.10.12 u 22:45

Ekipa Šahtjora je protiv Čelsija pokazal da je konačno dorasla najvećima u Evropi. Izabranici Mirčee Lučeskua su savladali plavce, a u drugom meču grupe E Nordsjaeland je otkinuo bod Juventusu.

U derbiju grupe E Šahtjor je na Donbas areni dočekao Čelsi i počeo meč veoma agresivno i napadački. To im se isplatilo jako brzo, pošto su poveli već u 3. minutu golom Aleksa Tešeire do koga je došla jedna „ničija lopta“, a on je smestio iza leđa Petra Čeha. Čelsi je posle 45 minuta mogao da bude srećan što gubi sa samo 1:0, jer je Šahtjor bio mnogo bolji rival i propustio još nekoliko odbrih prilika. A u 52. minutu duplira prednost Šahtjor. Glupost na sredini terena (Azar izgubio loptu), izgubljena lopta plavaca, pas ka Fernandinju i sjajna realizacija veziste za 2:0.

Imao je Šahtjor još nekoliko šansi da dođe i do ubedljivijeg trijumfa, ali nisu uspeli da savladaju Čeha Mikatrijan i Fernandinjo. Posle svih tih promašaja, Čelsi je uspeo da smanji u 88. minutu golom Oskara, kome je asistirao posle prodora po desnoj strani Branislava Ivanovića. Ali ne sumnjamo da je gazda Šahtjora Rinat Ahmetov zadovoljan i sa 2:1!

Juventus je gostovao ekipi koja nije dala nijedan gol u prva dva kola i očekivao se lagan trijumf stare dame protiv Nordsjaelanda. Juve je napdao, ali u prvom poluvremenu nije uspeo da dođe do vođstva, a najbolju priliku imao je Sebastijan Đovinko, koji je zaobišao i golmana, ali nije pogodio gol, već spoljni deo mreže. Nastavio je šampion Italije sa napadima i u drugom poluvremenu. A u 50. minutu šok za staru damu, Mikel Bekman iz slobodnog udarca postiže gol za vođstvo Nordsjaelanda! Kažnjen je bio Juve za sve promašaje do ovog momenta – prvi gol u istoriji za Nordsjaeland u istoriji u LŠ! Stara dama je nastavila sa napadima, ređale su se prilike, Đovinko, pa Vidal, pa Pirlo iz slobodnjaka, ali je Hansen izludeo gostujuće igrače.

Posle svih propuštenih prilika, Juve ipak dolazi do izjednačenja golom Vučinića posle sjajnog centaršuta Maurisija Isle u 81. minutu. Juve nije uspeo do kraja da dođe do pobede, a Nordsjaeland osvaja prvi bod u istoriji u LŠ.

 

TABELA: Šahtjor 7, Čelsi 4, Juventus 3, Nordsjaeland 1.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter