4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ: Nismo postojali na terenu, nisam video da li je bio penal

Objavljeno: 28.09.17 u 23:58

Na konferenciji za medije nakon poraza Partizana od Dinama iz Kijeva rezultatom 3:2, Miroslav Đukić je ovaj duel okarakterisao kao „neverovatan“.

Neverovatna utakmica, odlično prvo i katastrofalno drugo poluvreme. Nismo postojali na terenu, izgubili smo sve lopte i nismo mogli da povežemo tri pasa. Kada nemaš posed, nemaš utakmicu i gubiš, rekao je Đukić.

Prokomentarisao je i nastup tima:

Ne mislim da su se moji igrači opustili. Prvi primljen gol je loše uticao na nas, pojavio se strah da možemo da primimo drugi i izgubimo. Počeli smo loše da igramo što je naš protivnik kaznio. Brzo smo gubili lopte, nismo uspostavili pas igru i to je glavni razlog što smo u drugom poluvremenu izgledali tako loše, dodao je Đukić.

Upitan zašto je čekao sa izmenama, istakao je da je utakmicu igrao isti tim koji je odigrao sjajno prvo poluvreme:

To su bili isti oni igrači koji su igrali vanserijsko prvo poluvreme. Nije bilo potrebno da menjamo, očekivali smo da će momci reagovati. A to se nije desilo.

Jang Bojs je protiv Skenderbega odigrao 1:1, ali trener Partizana misli da je potrebno da razmišljaju o drugim stvarima:

Mi prvo treba da rešimo naše probleme, da ne primamo tri gola i da igramo tečnije. Pa tek da razmišljamo o drugima.

Partizan mnogo bolje partije pruža na svom terenu nego na gostovanjima…

Kod kuće morate da imate loptu i posed i da igrate mnogo više. Kada treba uspostaviti pas a protivnik je agresivan, mi to teško činimo.

Na red je došla i greška Dinama u završnici prvog dela, kad je u poslednjem momentu sprečen treći gol Partizana:

Ne mislim da smo previše značaja dali tome, drugo poluvreme smo hteli da odigramo kao prvo. Da budemo agresivni. Dekoncentrisao nas je taj prvi primljen gol. Nisam video da li je bio ili nije penal.

Jedna od stvari koje su Partizan koštale pobede jeste veliki broj izgubljenih lopti na sredini terena:

– Tu se ne smeju gubiti lopte, pogotovo protiv ovakvih protivnika. U drugom poluvremenu se to zaista često dešavalo i protivnik je kažnjavao naše početničke greške, zaključio je Đukić.

Sa stadiona Partizana, Petar Lazić

0
0

4 Komentara

  1. Ostojić pod hitno na klupu, direktan krivac za sva 3 gola. Posle njegovog nepotrebnog faula je i napravljen penal a o druga dva je suvišno i govoriti. Mitrović je tu pa izvolte. Slična utakmica kao protiv Fenera, samo što smo onda bar sačuvali 2:2.

    0
    0
    Odgovori
  2. Posle utakmice sa Vozdovcem koju je izgubio, pitali su ga novinari zasto nije izvrsio nijednu izmenu, rekao je da su igrali oni koji su najofanzivnij !? Danas na pitanje zasto je kasno vrsio izmene, rekao je da su ti isti igraci igrali dobro prvo poluvreme, pa nije bilo potrebe da nesto menja, iako su drugo igrali kao pijani. Ostojic i Jankovic nisu vise isti igraci kakvi su bili kod Nikolica, nije to vise bio ni Djurdjevic dok ga je ovaj strucnjak trenirao, a tek veliki pronalazak Radina sa tehnikom zonskog fudbalera i uporno guranje Ozegovica, za koga se vec sada vidi da nije ni blizu Djurdjevica i gusenje zbog toga Jovanovica, su tekovine i rezultati ovog trenera. Ako ostene jos samo par kola, mozemo i sa titulom da se pozdravimo. Autoritet nula, fizicka sprema nula, taktika minus deset.

    0
    0
    Odgovori
  3. Све је то супер. Ал да водиш 2:0, па ти Рад за 5 минута изједначи у претходном колу… онда дође Динамо и водиш 2:0 и изгубиш утакмицу, мој Ђукићу, моја Управо… а да си макар играо варијанту 3-5-2 него играш 4-2-2-1-1, дакле са 4 одбрамбена и 2 задња везна (дакле 6 дефанзиваца) и ти на 2 утакмице примиш 5 голова и једва освојимо 3 бода… запиташ ли се икад…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter