1
Domaći fudbal

JOŠ JEDAN PROSLAVLJENI FUDBALER JE STAO NA STRANU FSS: ‘To je bila samo fudbalska utakmica, nije tragedija – igraće se fudbal i posle Škotske’

Objavljeno: 25.11.20 u 18:34

Dugo vremena će trebati da prođe da bi se zaboravila utakmica između Srbije i Škotske, kada su ‘Orlovi’ imali priliku da se posle 20 godina plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Mnogo je poznatih ličnosti iz sveta sporta osudilo naš nacionalni tim, a ima i onih koji ne misle baš tako.

Jedan od njih je i legendarni fudbaler Partizana Nenad Stojković.

Pratio sam dramu na stadionu Crvene zvezde i mnogo mi je žao zbog poraza koji je zaboleo sve iskrene ljubitelje fudbala u Srbiji. Verujem da je igračima, stručnom štabu i ljudima iz Saveza najteže. Iskreno, bilo je tu i trenutaka dobre igre. Najgore je kad ispadneš na penale, žal je još veći. Meni je bilo čudno što ih od starta nismo napali. Naša reprezentacija je u više navrata pokazala da ume da igra visoko i da stisne protivnika. Protiv Škotske sam stekao utisak da nisu hteli da rizikuju, kao da su odlagali trenutak kada će konkretnije da krenu ka golu rivala – kazao je Stojković za ‘Tanjug’ i dodao:

– To se pokazalo kao pogrešna taktika. Ruku na srce, Škoti su nas iznenadili konstantnim pritiskom na nosioca lopte, golmana i sva tri centralna beka. Nismo se snašli i razvoj događaja na terenu je apsolutno išao na njihovu vodenicu.

Škoti su nam ‘presudili’ nakon penal ruleta.

Ne može niko da me ubedi da kod penala sreća nije odlučujući faktor. Znam iz ličnog iskustva kako se izvođači osećaju u toj situaciji. Kada kreneš sa centra igrališta, gol je toliko veliki da ti se čini da nema šanse da promašiš. A kad postaviš loptu na belu tačku, golman odjednom postane ogroman i nisi više pametan kako da šutiraš. Zato sam navijao svim silama da utakmicu rešimo u regularnom toku. Žao mi je Mitrovića, kao što bi mi bilo žao svakog drugog igrača da se našao u njegovom položaju. To su detalji koji te prate tokom cele karijere. Duleta Savića pamte po golu na Hajberiju, Ljubu Radanovića po onom poviku ‘Ljudi je li to moguće’ na splitskom Poljudu… Nadam se iskreno da ćemo Mitra mnogo više pamtiti po golovima koje je dao i koje će dati za Srbiju, nego po promašenom penalu protiv Škotske.

PROČITAJTE JOŠ: ‘STOJIM IZA SVAKE NJEGOVE REČI’: Vidićevom ‘frontu’ se pridružio nekadašnji as Partizana, pa poručio – ‘Neka dođe u srpski fudbal’!

Svode se utisci, rade analize, traže se krivci, a Stojković se slaže sa konstatacijom da su protiv Škotske igrali igrači, a ne Nenad Bjeković, Marko Pantelić, Slaviša Kokeza ili bilo ko drugi iz rukovodstva FSS.

– Tako je. Nisam za radikalne mere. To je bila fudbalska utakmica, nije tragedija. Igraće se fudbal i posle Škotske. Ne treba upirati prstom ni na koga posebno, urađeno je sve što je bilo potrebno da se reprezentaciji stvore uslovi da u meču odluke pobedi nezgodnog rivala i ode na Evropsko prvenstvo. Cilj nije ispunjen i mora se dalje. Najlakše je sada kritikovati. Nije vreme za hajku i lov na veštice, već da se svi ujedinimo i stanemo uz tu reprezentaciju u narednom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Teško je svima, kako igračima, selektoru, čelnicima Saveza, tako i navijačima koji ni posle 20 godina neće gledati svoj nacionalni tim na kontinentalnom šampionatu.

0
0

1 Komentara

  1. Srbija je izgubila i zbog toga što su čelnici fudbalskog saveza sklopili ugovor o prenosima selekcije sa tamo nekom TV zbog lične koristi. Većina stanovništva tj ljubitelja fudbala nije u mogućnosti već duže vreme da prati utakmice džavnog tima , zar to nije sramota. Dok se to ne okrene u korist navijača ,neka i dalje gube utakmice , sram da vas bude.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter