0
Evrokupovi

FOTO: Twitter

LIGA ŠAMPIONA: Junajted ‘pokerom’ deklasirao Bašakšehir, minimalac Pari Sen Žermena protiv Lajpciga!

Objavljeno: 24.11.20 u 23:00

U okviru 4. kola grupe H Lige šampiona Mančester junajted je bio ubedljiv protiv Bašakšehira sa 4:1 (3:0), dok je Pari Sen Žermen bio bolji od Lajpciga – 1:0 (1:0).

Tako se situacija na tabeli poprilično zakuvala, pošto je Mančester junajted sada prvi sa devet bodova i velikim šansama za plasman u osminu finala, a Francuzi i Nemci dele drugo mesto sa po šest bodova.

Ipak, razliku bi mogao da napravi međusobni skor, koji je sada na strani ‘svetaca’, pošto je u prvom susretu u Lajpcigu bilo 2:1.

Do trijumfa je PSŽ stigao golom već u 11. minutu. Dosuđen je penal koji je skrivio Marsel Sabicer, a u vođstvo i pobedu domaćih pretvorio Nejmar.

 

Junajted je bio rešen da se revanšira turskoj ekipi za poraz na startu takmičenja i od starta je krenuo silovito. Probali su Rašford i Marsijal, a već u 7. minutu Bruno posle odbitka na ivici kaznenog prostora fantastično hvata drop-kik i lansira loptu u gol.

Nastavili su domaći sa napadima, a kada je Bašakšehir prvi put bar blago zapretio, preko Višće, na drugoj strani usledio je hladan tuš u 17. minutu. Posle ubacivanja sa leve strane golman Mert Ginok neshvatljivo loše je reagovao, lopta mu je ispala iz naručja pravo na nogu Brunu, koji sa šest metara plasirao u prazan gol.

Pitanje pobednika definitivno je rešeno u 35. minutu, kada je Boli Bolingoli skrivio jedanaesterac, a Rašford ga je sigurno realizovao.

Na osnovu viđenog u prvom poluvremenu, činilo se da bi turski tim mogao da doživi katastrofu, ali umesto toga su u nastavku uspeli da postignu gol. Strelac je u 75. minutu bio Denis Turudž iz slobodnog udarca – pomislio je De Hea da je uspeo da odbrani, ali lopta je ipak završila iza linije.

Do kraja meča Džejms je u nadoknadi vremena potvrdio pobedu Solskjerovog tima, treću uzastopnu u elitnom takmičenju.

Golove i najzanimljivije detalje sa ovog meča možete pogledati ovde.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

FOTO: Twitter

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter