0
Fudbal

FOTO: Twitter

TRAGEDIJA U JUŽNOJ AFRICI: Bivši fudbaler Genka poginuo u saobraćajnoj nesreći!

Objavljeno: 23.11.20 u 12:50

Tragična vest stiže iz Južne Afrike.

Fudbalski reprezentativac te zemlje, Anele Nkonka, poginuo je u ponedeljak ujutru u saobraćajnoj nesreći u 33. godini života.

Nkonka je život izgubio na putu blizu grada Mtunzi, a južnoafrički mediji prenose da policija sumnja da nije reč o nesreći, odnosno da je neophodna detaljnija istraga da bi se utvrdilo šta se tačno desilo.

Mediji prenose da je Aneleova smrt utvrđena na licu mesta, a da on nije bio vozač, već je sedeo na suvozačevom mestu. Vozila je žena, čiji identitet u ovom momentu nije poznat javnosti. Ona se nalazi u kritičnom stanju i lekari se bore za njen život.

Tragičnu vest potvrdio je i njegov nekadašnji klub Genk, čiji član je bio od 2007. do 2016. godine. Za belgijski klub je odigrao 279 utakmica, zabeležio 15 asistencija i postigao osam golova.

Nkonka se u domovinu vratio 2016. godine, a igrao je za Sandauns. Ovog leta je trebalo da se vrati u Belgiju, na pozajmicu u Rozelare, ali je taj transfer propao. Umesto toga, prešao je u AmaZulu, takođe na pozajmicu.

Za reprezentaciju Južne Afrike je odigrao 53 utakmice.

FOTO: Twitter

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter